SIENIKEITTO
Herkullinen sienikeitto on täydellinen syksyruoka, josta onneksi pääsee pakastettujen sienten avulla nauttimaan myös ympäri vuoden. Parhainta se kuitenkin on syksyisen metsäretken päätteeksi juuri poimituista sienistä valmistettuna. Tällä kertaa keitto valmistui kantarelleista sekä suppilovahveroista, jotka sopivat keittoon mainiosti. Ja mikä parasta, kun keiton valmistaa sienistä joita ei tarvitse ryöpätä, valmistuu se varsin nopeasti.
Lue myös: KANTARELLIRISOTTO & KANTARELLIPASTA
Sienikeitto
300g sieniä puhdistettuna ja paloiteltuna (esim kantarelleja ja suppilovahveroita)
2 sipulia
0,5tl suolaa
Ripaus mustapippuria
3rkl voita
0,75dl vehnäjauhoja
8dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1tlk ruokakermaa
75g Koskenlaskija ruoka & dippi voimakas 14%
Laita sienet kattilaan, ja anna niiden kiehua kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Siirrä sienet sivuun odottelemaan. Sulata voi kattilassa ja kuullota sipulit. Lisää joukkoon jauhot ja sekoita. Lisää vesi ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Lisää kasvisliemikuutio sekä sienet. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 5 minuuttia. Lisää kerma ja Koskenlaskija ruoka & dippi. Hienonna timjami ja lisää keiton joukkoon.