TOMAATTI-JUUSTOKAKKU
Rakastan paistettuja juustokakkuja, mutta jostain syystä olen aina mieltänyt ne makeiksi leivonnaisiksi. Tällä kertaa kokeilin ensimmäistä kertaa valmistaa paistetun juustokakun suolaisena, ja täytteeseen päätyi klassisesti tomaattia sekä basilikaa. Ja vitsi miten herkullinen lopputulos olikaan! Voin vannoa, että suolaisten juustokakkujen kokeilut eivät jää tähän yhteen yksilöön.
Lue myös: KANTARELLI-HALLOUMPIIRAKKA
Pohja:
200g suolakeksejä (itse käytin hapanjuuricrackereita & Kantolan spelttikeksejä)
75g margariinia
Täyte:
200g yrttituorejuustoa
200g maustamatonta tuorejuustoa
180g creme fraichea
3 kananmunaa
250g pikkutomaatteja
basilikaa
Kuumenna uuni 175-asteeseen. Aloita valmistamalla pohja. Voitele kevyesti 20 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka ja vuoraa pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit muruiksi joko tehosekoittimessa tai laittamalla ne muovipussiin ja murskaamalla esimerkiksi kaulimella. Sulata margariini ja sekoita sulatettu margariini murskattujen keksien joukkoon. Painele keksiseos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle ja hieman reunoillekin. Valmista täyte. Sekoita yrttituorejuusto, maustamaton tuorejuusto ja creme fraiche kulhossa tasaiseksi seokseksi. Hienonna basilika ja lisää joukkoon. Lisää kananmunat ja sekoita hyvin. Kaada juustoseos keksipohjan päälle tasaisesti. Puolita pikkutomaatit ja asettele ne juustoseoksen päälle leikkauspinta ylöspäin. Voit painella tomaatteja hieman juustoseokseen. Paista uunissa noin 45 minuuttia tai kunnes kakku on hyytynyt ja saanut hieman väriä pinnalleen. Ota kakku uunista ja anna sen jäähtyä huoneenlämpöiseksi ennen tarjoilua. Koristele tuoreella basilikalla ennen tarjoilua.