KANTARELLIRISOTTO
Kantarellirisotto on todellinen sieniruokien klassikko, jota kannattaa ehdottomasti testata. Yksinkertainen risotto on maukas, eikä puhdas sienien maku tosiaankaan kaipaa ylimääräistä kikkailua. Vähemmän on todellakin joskus enemmän. Mikäli haluat lopputuloksesta kuitenkin kermaisemman, voit lisätä hyvin lopuksi joukkoon tilkan kermaa. Valmiin annoksen voit viimeistellä parmesanilla sekä rapeaksi paistetuilla, pienillä kantarelleilla.
Lue myös: KANTARELLIPASTA
Kantarellirisotto
4 annosta
250g kantarelleja
Nokare voita
1 sipuli
3,5dl risottoriisiä
1 litra kasvislientä
Sitruunamehua
150g parmesania
Suolaa
Pippuria
Paloittele puhdistetut kantarellit. Pienet sienet voit jättää kokonaisiksi. Kuori ja kuutioi sipuli. Paista kantarelleja kattilassa hetki ilman voita, jotta ylimääräinen neste haihtuu. Lisää joukkoon sipulikuutiot ja voi. Kuullota hetki. Lisää joukkoon risottoriisi ja kuullota. Lisää kasvislientä joukkoon pienissä osissa ja sekoita hyvin välissä. Lisää joukkoon sitruunamehu, sienet ja mausteet. Hauduta kunnes riisi on miltein kypsää. Lisää joukkoon juusto. Tarjoile heti.