ONE POT KANAPASTA – TÄYDELLISEN HELPPO ARKIRUOKA
One pot kanapasta on täydellinen arkiruoka tilanteisiin, kun toivot ruoanvalmistuksen hoituvan käden käänteessä, suorastaan kuin itsestään. Yhden pannun pasta on huippuhyvää, ja valmistuu nimensä mukaisesti kätevästi yhdellä pannulla lähes itsekseen. Tämä kanapasta on ihanan tomaattinen ja terveellinen, ja maistuu koko perheelle. Tuoreet yrtit tuovat annokseen ihanan raikasta makua. One pot pastaan sopivat parhaiten pastat, joiden kypsennysaika on hieman pidempi. Itse käytin täysjyvä fusillia. Näin ruoan voi huoletta antaa hautua rauhassa kannen alla ilman, että pastasta tulee liian pehmeää. Hitaasti haudutettu pasta on ihanan maukasta, ja helpon ja nopean valmistustavan ansiosta saat kätevästi kätesi vapaaksi muihin askareisiin. Annoksesta saa myös helposti hieman spesiaalimman lisäämällä pinnalle maukasta parmesaania tai kruunamalla pastan jollakin herkullisen täyteläisellä juustolla, kuten vaikkapa fetalla, mozzarellalla tai vuohenjuustolla.
Lue myös: MAAILMAN PARAS KANA-AVOKADOPASTA
One pot kanapasta
500g broilerin fileesuikaleita
1 suippopaprika
1 punasipuli
120g pikkutomaatteja
1prk tomaattimurskaa
Vettä
250g täysjyväpastaa
Tuoretta basilikaa
Tuoretta korianteria
Pinaattia
1 kanaliemikuutio
Paprikajauhetta
Mustapippuria
Chiliä
4% ruokakermaa
Ruskista broilerin fileesuikaleet pienessä tilkassa öljyä. Lisää joukkoon halkaistut tomaatit, kuutioitu punasipuli sekä suikaloitu paprika. Lisää joukkoon pinaatti sekä tuoreet yrtit. Kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska, mausteet sekä säilykepurkin huuhteluliemi. Lisää joukkoon pastat, ja anna hautua hiljalleen kannen alla. Lisää tarvittaessa vettä. Täyteläisemmän pastan saat, kun lisäät joukkoon lopuksi tilkan ruokakermaa. Halutessasi ateriasta hieman spesiaalimman vaikka viikonlopun herkkuhetkiin, voit lisätä pastan joukkoon täyteläistä juustoa kuten vaikkapa fetaa, mozzarellaa tai vuohenjuustoa. Koristele annos tuoreilla yrteillä.