KANTARELLIPASTA
Kantarellien parhain sesonki on käsillä, ja ensimmäistä kertaa koskaan olen itsekin onnistunut löytämään sieniä! Ja se jos mikä lisää sienestysintoa, ja kantarelleja onkin tullut poimittua luonnossa liikkuessa lähes päivittäin. Sienistä syntyy monet herkut, kuten tämä ihanan täyteläinen kantarellipasta.
Lue myös: HALLOUMIPASTA
Kantarellipasta
300g kantarellia
170g pekonia
1 iso salottisipuli
2dl ruokakermaa
2 valkosipulin kynttä
2dl pastan keitinlientä
Lehtipersiljaa
Suolaa
Pippuria
Hienonna kantarellit. Kuutioi salottisipuli ja paloittele pekoniviipaleet pieniksi paloiksi. Kuori ja hienonna valkosipulin kynnet. Laita pekonit paistinpannulle ja paista hetki. Lisää hetken kuluttua joukkoon kantarellit ja sipulit ja kuullota hetki. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan, älä kuitenkaan täysin kypsäksi. Lisää ruokakerma paistinpannulle sieniseoksen joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Valuta pasta, mutta säästä keitinlientä. Lisää keitinliemi sekä pasta pannulle kastikkeen joukkoon ja kääntele tasaiseksi. Anna hautua hetki. Lisää joukkoon hienonnettu lehtipersilja. Koristele valmis pasta-annos halutessasi parmesanilla.