Raparperimurumuffinsit
Raparperikausi on täällä, ja hyviä raparperireseptejä ei varmasti voi olla liikaa. Tällä kertaa raparperista syntyi ihanan mehevät raparperimurumuffinsit. Näissä muffineissa yhdistyy monta hyvää asiaa: pehmeä ja kostea taikina, kirpeän raikas raparperi sekä rapea, makea murupäällinen, joka tuo ihanaa tekstuuria ja makua jokaiselle suupalalle. Lopputuloksena on ihanan kesäinen herkku jonka makumaailma tasapainoilee täydellisesti makean ja hapokkaan välillä – juuri kuten hyvän raparperileivonnaisen kuuluukin. Nämä muffinit sopivat loistavasti kesäiseen kahvihetkeen, brunssipöytään tai vaikka mukaan piknikille. Taikina valmistuu näppärästi ilman vatkaamista, mutta muffinssit näyttävät ja maistuvat siltä kuin olisit nähnyt enemmänkin vaivaa. Jos siis etsit uutta tapaa hyödyntää pihamaan raparpereita, on tämä resepti juuri sinua varten.
Lue myös: raparperisiirappi & raparperi-britakääretorttu

Raparperimurumuffinssit
5dl vehnäjauhoja
2dl sokeria
100g margariinia
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
200g kermaviiliä
3 kananmunaa
4dl raparperia pieninä paloina (n.2-3 raparperin vartta)
Muruseos
75 g margariinia
1dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
1 dl vehnäjauhoja
Aseta paperiset muffinivuoat muffinipellille. Valmista taikina. Aloita sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Lisää joukkoon kananmunat, sulatettu margariini sekä kermaviili. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon pieneksi paloiteltu raparperi varovasti käännellen. Jaa taikina vuokiin ja valmista muruseos sekoittamalla vehnäjauhot, kaurahiutaleet, sokeri ja huoneenlämpöinen margariini tasaiseksi seokseksi. Nostele muruseosta lusikalla jokaisen muffinin päälle.
Paista 175 asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia tai kunnes pohjaan painettuun puutikkuun ei tartu enää taikinaa. Jäähdytä muffinssit ritilällä.