Helpot ja maukkaat kalapihvit
Kalapihvit ovat mainio arkiruoka, joka valmistuu nopeasti ja maistuu koko perheelle. Näissä lohipihveissä porkkana tuo massaan kaunista väriä sekä ihanaa mehevyyttä. Näin pihvit pysyvät pehmeinä ja mehukkaina paiston jälkeenkin. Tuoreet yrtit täydentävät makua raikkaasti, ja paistotavan voi valita oman mieltymyksen mukaan: uunissa valmistus on helppoa ja nopeaa, pannulla paistettuna pihvit puolestaan saavat ihanan rapean pinnan. Tarjoile kalapihvit vaikkapa perunoiden ja salaatin kera.

Helpot kalapihvit
1 iso porkkana
1 punasipuli
500g lohta (nahattomana fileenä)
Hienonnettua tilliä
Hienonnettua ruohosipulia
1 kananmuna
1tl suolaa
Ripus valkopippuria
Kuori ja raasta porkkana. Jauha lohi hienoksi monitoimikoneella. Sekoita ainekset keskenään. Muotoile massasta kostutetuin käsin pihvejä ja paista uunissa 225 asteessa n. 15 minuuttia. Pihvit voi halutessaan kypsentää myös pannulla, jolloin ne saavat ihanan rapean paistopinnan.
