IHANA MOKKAPALAKAKKU
Maistuisiko mokkapalakakku? Mokkapalat on taatusti jokaiselle lapsuudesta tuttu herkku. Tällä kertaa tuttu ja turvallinen mokkapalaresepti muuntautui ihanaksi kakuksi, joka saa mokkaisen makunsa pariksi raikasta appelsiinia. Täydellinen kombo! Kahvin, appelsiinin ja suklaan yhdistelmä todellakin vie kielen mennessään.
Lue myös: SNICKERSPALAT & VANILJAINEN KUNINGATAR-JUUSTOKAKKU
Mokkapalakakku
Pohja
4 kananmunaa
2,5dl sokeria
200g voita
2dl kahvia
5dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
1rkl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
Täyte
1prk kermaa
0,5dl sokeria
2prk kahvin makuista rahkaa
0,5dl kaakaojauhetta
0,5dl vaniljakreemijauhetta
+appelsiinimarmeladia
Kuorrute
30g voita
3dl tomusokeria
3rkl kahvia
2rkl kaakaojauhetta
Pursotukset
75g voita
1dl tomusokeria
2rkl kaakojauhetta
Tilkka kahvia
Aloita valmistamalla pohja. Voitele 20cm kakkuvuoka. Keitä kahvi. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Sulata voi mikrossa ja sekoita kahvin kanssa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen voi-kahviseosta sekä kuivia aineksia varovasti nuolijalla sekoittaen. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa n. 30-40 minuuttia kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä. Valmista täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sokeri, rahka sekä kaakaojauhe. Sekoita. Lisää lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe ja sekoita nuolijalla. Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kakku kannattaa täyttää samaan vuokaan, jossa paistoit pohjan. Näin kakusta tulee suora ja kaunis. Aloita nostamalla kakun ”hattu” vuoan pohjalle. Kostuta kahvilla ja levitä päälle appelsiinimarmeladia. Lisää seuraavaksi puolet täytteestä. Nosta päälle seuraava kerros ja toista samat työvaiheet. Nosta lopuksi päälle viimeinen pohjan kerros. Anna täytetyn kakun tekeytyä jääkaapissa ennen kuorruttamista. Kumoa tarjoiluvadille. Valmista kuorrute. Keitä kahvi ja sulata voi mikrossa. Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään ja kaada kakun päälle. Halutessasi voit myös tehdä kakkuun koristepursotukset. Pursotuksia varten vatkaa sähkövatkaimella huoneenlämpöinen voi sekä tomusokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kaakaojauhe sekä kahvi. Tee kauniit pursotukset kakun päälle, ja koristele vielä halutessasi esimerkiksi suklaakarkeilla.