Raparperi-britakääretorttu

Kevät on täällä, ja sen mukana saapuu yksi sesongin herkullisimmista raaka-aineista, nimittäin raparperi! Rakastan raparperin raikasta, hieman hapokasta makua, joka sopii täydellisesti makeisiin leivonnaisiin. Tällä kertaa halusin yhdistää sen yhteen lempparijälkiruokaani, britakakkuun, mutta hieman erilaisessa muodossa. Näin syntyi tämä mehevä ja ilmavan marenkinen raparperi-britakääretorttu, joka hurmaa sekä ulkonäöllään että maullaan. Täyte on samettisen vaniljainen, ja raikas raparperikompotti tuo ihanaa makua tähän leivonnaiseen. Täydellinen herkku keväisiin juhliin tai vaikka viikonlopun kahvipöytään!

Lue myös: Raparperi-britajuustokakko Raparperi-britakääretorttu
Raparperi-britakääretorttu
Raparperi-britakääretorttu

Raparperi-britakääretorttu

Pohja

3 keltuaista

100g margariinia

1dl sokeria

1,5dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

0,5dl maitoa

Marenki

3 valkuaista

1,5dl sokeria

Mantelilastuja

Raparperikompotti 

450g raparperia

1dl vettä

1dl fariinisokeria

Täyte

2dl kuohukermaa

1prk vaniljarahkaa

1rkl vaniljasokeria

Erottele kananmunan valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja pehmeä margariini vaahdoksi. Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen välissä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää joukkoon. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Valmista marenki. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sokeri vähitellen voimakkaasti vatkaten, kunnes vaahto on kiiltävää ja jämäkää. Levitä marenki pohjataikinan päälle tasaiseksi kerrokseksi. Ripottele päälle mantelilastuja. Paista 175-asteisessa uunissa noin 20–25 minuuttia, kunnes marenki on saanut hieman väriä ja pohja on kypsä. Kumoa pohja leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä.

Tee raparperikompotti kuorimalla ja pilkkomalla raparperit. Laita kattilaan raparperit, vesi ja fariinisokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä miedolla lämmöllä noin 10–15 minuuttia, kunnes raparperi on pehmennyt hillomaiseksi. Jäähdytä.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita joukkoon vaniljarahka. Levitä jäähtyneen kääretorttupohjan päälle raparperikompottia ja rahkatäytettä. Rullaa leivinpaperia apua käyttäen kääretortuksi. Tarjoile heti.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *