RAIKAS PROTEIINIVAAHTO VALKUAISKUORELLA
Proteiinivaahto on ihanan raikas ja terveellinen välipala. Ja kukapa voisi vastustaa marenkia? Tässä ohjeessa marenki muotoutuu hieman terveellisempään muotoon tuomaan ihanaa kerroksellisuutta ja rapeutta raikkaaseen proteiinivaahtoon. Ilman sokeria valmistettu valkuaisvaahto ei ole rakenteeltaan yhtä kovaa ja kestävää kuin perinteinen marenki, mutta varovasti käsiteltynä kestää kyllä juuri sopivasti kasassa. Makua valkuaisvaahtoon voi tuoda haluamallaan makeutuksella, kuten vaikkapa sokerittomalla siirapilla tai makutipoilla.
Lue myös: OMENATUOREPUURO
Proteiinivaahto valkuaiskuorella
2 annosta
Proteiinivaahto
2dl pakastemarjoja
1dl heraproteiinijauhetta
Valkuaiskuori
1 valkuainen
Makutippoja
Vatkaa valkuainen vaahdoksi sähkövatkaimella. Mausta halutessasi esimerkiksi makutipoilla tai tilkalla sokeritonta siirappia. Nostele tai pursota valkuaisvaahto leivinpaperille. Tätä helpottaaksesi voit ensin piirtää tarjoiluastian reunat, jotta kuoresta tulee sopivan kokoinen. Yhdestä valkuaisesta valkuaisvaahtoa tulee melko reilusti, omaan tarjoiluastiaani valkuaisvaahtoa riitti kahteen kerrokseen, jolloin annokseen tuli mukavaa kerroksellisuutta. Paista kiertoilmalla 100 asteessa n. 35 minuuttia. Sammuta uuni ja anna marenkien kuivua vielä n. 20 minuuttia. Anna valkuaisten jäähtyä. Soseuta jäiset marjat sauvasekoittimella tai blenderillä. Tarvittaessa voit lisätä joukkoon hiukan vettä, mutta mahdollisimman vähän. Lisää joukkoon heraproteiinivaahto ja blendaa täydellä teholla kunnes seos on vaahtoutunut. Annostele kerroksittain laseihin valkuaiskuorten kanssa.