RAPARPERISIIRAPPI

Raparperisiirappi
Kesä tuo mukanaan lukemattomia herkkuja puutarhasta, ja yksi varhaisimpia ilonaiheita on raparperi.
Kirpeän makea raparperi tarjoaa monia mahdollisuuksia keittiössä, mutta tänään haluan jakaa reseptin joka tuo raparperin parhaat puolet esiin: raparperisiirapin. Tämä monikäyttöinen siirappi sopii täydellisesti maustamaan kuplavettä, tonicia, cocktaileja ja mocktaileja tuoden niihin ripauksen kesän raikkautta ja makua. Raparperisiirappi on helppo valmistaa ja se säilyy hygieenisesti valmistettuna jääkaapissa parhaimmillaan jopa viikkoja, joten voit nauttia kesän mauista pitkään. Suosittelen säilyttämään raparperisiirappia uunissa kuumennetuissa, puhtaissa lasipulloissa parhaan säilyvyyden varmistamiseksi. Olipa kyseessä juhannusjuhlat, rento iltapäivän grillailu tai rauhallinen ilta omalla terassilla, raparperisiirappi lisää juomiisi ihanan säväyksen.

Lue myös: MARINOIDUT RAPARPERIT & RAPARPERICURD
Raparperisiirappi
Raparperisiirappi

Raparperisiirappi

800G raparperia
1 litra vettä
6dl sokeria
Pala inkivääriä
1 sitruunan kuori raastettuna
1 sitruunan mehu

Mittaa ainekset kattilaan. Keitä välillä sekoitellen n. 20 minuuttia. Siivilöi ja kaada puhtaisiin pulloihin. Jäähdytä. Siirappi säilyy jääkaapissa noin viikon.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *