Raikas appelsiini-sitruunacurd

Appelsiini-sitruunacurd on ihanan raikas ja täyteläinen sitrushedelmistä valmistettu tahna joka sopii monenlaiseen herkutteluun. Se on täydellinen lisä paahtoleivälle, croissantin väliin tai jogurtin ja myslin kaveriksi. Makean ja kirpeän yhdistelmä tekee siitä myös erinomaisen täytteen leivonnaisiin, kuten torttuihin, kakkuihin ja macaroneihin. Itse hyödynsin appelsiini-sitruunacurdia keväiseen pavlovaan, jonka ohje on tulossa myöhemmin.
Tämä helppo ja herkullinen curd valmistuu vain muutamasta raaka-aineesta ja säilyy jääkaapissa noin viikon. Itse tehtynä se maistuu paljon paremmalta kuin kaupan valmiit versiot, ja voit säätää makeutta ja kirpeyttä oman maun mukaan. Seoksen valmistuksessa tärkeintä on jatkuva sekoittaminen, jotta rakenne pysyy sileänä ja samettisena.
Lue myös: Lemon curd
Appelsiini-sitruunacurd
1 appelsiini
1 sitruuna
2dl sokeria
3 keltuaista
Raasta appelsiinin ja sitruunan kuoret hienoksi ja purista mehut. Sekoita mehu, kuoriraaste, sokeri ja keltuaiset kattilassa. Kuumenna miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä vielä hetki varovasti koko ajan sekoittaen, kunnes seos sakenee.. Ota kattila pois liedeltä ja siirrä vesihauteeseen. Vatkaa sähkövatkaimella voimakkaasti, kunnes seos on jäähtynyt ja rakenteeltaan kuohkeaa. Kaada puhtaaseen purkkiin. Säilytä jääkaapissa.