RAIKAS SITRUUNAKAKKU
Ihanan raikas sitruunakakku sopii täydellisesti kevään juhliin. Mutakakkumainen pohja on ihanan mehevä ja valmistuu helposti ilman vatkaamista. Tuorejuustotäyte on ihanan raikas, eikä lainkaan liian makea. Tämä kakku todella vie kielen mennessään, ja on myös varsin näyttävä. Kakun voit koristella oman makusi mukaan joko ripottelemalla pinnalle tomusokeria, tai runsailla pursotuksilla ja tuoreilla hedelmillä.
Lue myös: SITRUUNAJUUSTOKAKKU VEGAANISELLA MARENGILLA
Sitruunakakku
Pohja
300 g voita
5dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
4 kananmunaa
1rkl vaniljatahnaa (esim. tämä)
2 sitruunan kuori
0,5dl sitruunan mehua
0,5dl lemon curdia
5dl vehnäjauhoja
1,5tl leivinjauhetta
Täyte
1prk kuohukermaa
400g tuorejuustoa
2prk Sitruunarahkaa
+lemon curdia.
Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vuoraa kolme halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohjaa leivinpaperilla. Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kulhossa keskenään kananmunat, sokeri, vaniljatahna, lemon curd, raastettu sitruunan kuori sekä sitruunan mehu. Sekoita joukkoon voi. Lisää jauhot ja leivinjauhe ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina vuokiin ja paista n. 20 minuuttia. Anna jäähtyä. Pohjat voit valmistaa huoletta jo edellisenä päivänä valmiiksi.
Valmista seuraavaksi täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto sekä rahka. Sekoita tasaiseksi. Täytä kakku. Nosta yksi pohja kakkuvadille. Levitä päälle lemon curdia. Lusikoi seuraavaksi hiukan alle puolet täytteestä pohjan päälle. Lisää seuraava pohja ja toista sama. Jätä hiukan rahka-tuorejuustotäytettä kakun koristelua varten. Viimeistele kakun pinta siivilöimällä päälle tomusokeria. Lusikoi tai pursota päälle loput rahka-tuorejuustotäytteestä.