SITRUUNAJUUSTOKAKKU VEGAANISELLA MARENGILLA
Sitruunajuustokakku vegaanisella marengilla on täydellinen valinta kevään juhliin, olipa kyseessä sitten pääsiäinen, vapun juhlat tai vain aurinkoinen viikonloppubrunssi perheen ja ystävien kanssa. Kakussa yhdistyy täyteläinen tuorejuusto ja kirpeä sitruuna. Herkullinen keksipohja antaa kakulle rakennetta ja suutuntumaa, kun taas kakun päälle tuleva vegaaninen marenki kruunaa kokonaisuuden. Tämä resepti on täydellinen valinta kevään juhliin tarjottavaksi tai vaikka piristämään arjen harmautta. Se valmistuu helposti ja on varmasti kaikkien herkkusuiden mieleen.
Lue myös: PÄTKIS-JUUSTOKAKKU & PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU
Sitruunajuustokakku marengilla
Pohja
150g digestivekeksejä
75g voita
Sitruunatäyte
2 keltuaista
2dl vettä
0,75dl sokeria
3 liivatetta
2 sitruunan mehu
Tuorejuustotäyte
2dl kuohukermaa
2prk (200g) maustettua rahkaa sitruuna
400g tuorejuustoa
1rkl sokeria
2rkl sitruunamehua
5 liivatetta
Vegaaninen marenki
1,5dl kikherneiden lientä
1,5dl sokeria
Valmistus
Aloita valmistamalla pohja. Vuoraa halkaisijaltaan 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit tehosekoittimella tai pussissa kaulimen avulla. Sulata voi. Sekoita voi ja keksimurut keskenään ja taputtele vuoan pohjalle. Nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Valmista sillä välin sitruunatäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kattilaan vesi, sokeri ja keltuaiset. Purista joukkoon sitruunan mehu. Kuumenna kiehuvaksi koko ajan sekoittaen ja anna porista muutama minuutti, kunnes seos sakenee. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää joukkoon. Sekoita tasaiseksi ja jäähdytä hetki. Ota pienempi, n. 10cm irtopohjavuoan reuna ja aseta se keksipohjan päälle. Kaada vuoan keskelle sitruunatäyte ja anna jähmettyä jääkaapissa muutama tunti.
Valmista seuraavaksi tuorejuustotäyte. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon sitruunarahka, sokeri sekä tuorejuusto. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna sitruunamehu mikrossa. Purista liivatteista ylimääräinen neste pois ja sekoita sitruunamehun joukkoon. Kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon koko ajan sekoittaen. Poista irtopohjavuoan reuna varovasti sitruunatäytteen ympäriltä. Tarvittaessa voit pyöräyttää reunan irti ohutteräisellä veitsellä, esim. fileointiveitsellä. Kaada sitruunatäytteen reunoille ja päälle tuorejuustotäyte varoen. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.
Valmista marenki. Valuta kikherneiden liemi ja mittaa kulhoon. Vatkaa kunnes vaahto on kovaa. Lisää joukkoon sokeri vähitellen koko ajan vatkaten. Pursota tai lusikoi vaahto kakun päälle ja paahda pinta kevyesti uunissa tai kaasutoholla. Tarjoile heti.