KURKKUKIMCHI
Mieleni on jo pitkään tehnyt kokeilla kimchiä, eli hapatettua kiinankaalisalaattia. Kimchi valmistetaan fermentoimalla, ja se sopii lisukkeeksi tai vaikkapa riisiruokien joukkoon. Ajattelin kuitenkin ottaa kevyen laskeutumisen kimchin maailmaan, ja aloitin kokeilut kurkkukimchillä joka on hieman kaaliversiota lempeämpi. Perinteisesti kimchiin käytetään aasiamarketeista löytyvää gochugaru chilijauhetta, mutta omalta kotiseudultani sitä ei löydy joten korvasin sen tulisella gochujang tahnalla.
Lue myös: IHANA PARSAKAALISALAATTI
Kurkkukimchi
2 kurkkua
1 porkkana
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
Pala inkivääriä
1rkl suolaa
1tl Gochugaru chilihiutaleita tai gochujang tahnaa
1rkl Riisiviinietikkaa tai omenaviinietikkaa
1rkl seesamiöljyä
1,5tl sokeria
Seesaminsiemeniä
Viipaloi kurkku, porkkanat ja sipuli ohuiksi viipaleiksi. Kaada kulhoon ja lisää joukkoon suola. Sekoita ja anna tekeytyä n. Puoli tuntia. Valuta kasvikset. Kuori ja raasta valkosipulin kynsi ja inkivääri. Sekoita kulhossa keskenään kaikki muut ainekset seesaminsiemeniä lukuunottamatta. Kimchin voit tarjoilla heti, mutta parasta se on yön yli huoneenlämmössä tekeytyneenä. Koristele seesaminsiemenillä. Valmis kurkkukimchi säilyy jääkaapissa noin viikon.