LEMON CURD
Lemon curd on ihanan kirpeää sitruunatahnaa, joka on varmasti leivonnassa monelle tuttu kaveri. Lemon curd sopii niin kakkuihin, pikkuleipiin kuin vaikkapa erilaisiin kreemeihin tai kakkutäytteisiinkin. Lemon curd sopii mainiosti myös amerikkalaistyylisiin aamiaisiin tai brunsseihin paahtoleipien tai croissanttien kaveriksi, nam! Itse valmistin lemon curdia tällä kertaa tulevaa syntymäpäiväkakkuani ajatellen, jonka ohjeen tulen jakamaan hiukan myöhemmin.
Lue myös: SITRUUNAISET RAHKAPANNUKAKUT & IHANA MOKKAPALAKAKKU
Lemon curd
5rkl sitruunankuoriraastetta
1dl sitruunamehua
1,5dl sokeria
3 keltuaista
25g voita
Raasta sitruunoiden kuori ja purista mehu. Yhdestä isosta sitruunasta tulee n. 3tl kuoriraastetta. Erottele kananmunista keltuaiset, ja mittaa ne kattilaan sitruunankuoriraasteen, mehun ja sokerin kanssa. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos kiehahtaa. Keitä vielä miedommalla lämmöllä kunnes seos sakenee. Siirrä seos kylmähauteeseen ja vatkaa hitaalla teholla kunnes seos on kuohkeaa ja vaahtomaista. Lisää joukkoon voi pieninä nokareina koko ajan sekoittaen. Vatkaa kunnes vaahto on tasaista. Siirrä lemon curd puhtaaseen lasipurkkiin ja anna jähmettyä jääkaapissa muutaman tunnin ajan. Tahnan makua saat säädeltyä muuttamalla sitruunamehun ja sokerin suhdetta.
Paljonko voita??
Pahoittelut, 50g 😋