LASKIAISPULLAT KARAMELLISOIDULLA PÄÄRYNÄLLÄ & KARDEMUMMAVAAHDOLLA

Päärynä-kardemummalaskiaispullat
Laskiaispullat karamellisoidulla päärynällä ja kardemummavaahdolla tarjoavat täydellisen syyn pysähtyä hetkeksi nauttimaan talven herkuista. Kuvittele mielessäsi suussa sulavan pehmeä pulla, karamellisoidun päärynän herkullinen makeus ja kardemummavaahdon mausteinen syleily – nämä laskiaispullat ovat taattu makunautinto.

Lue myös: SUSU-MINTTULASKIAISPULLAT & VADELMAJOGURTTISUKLAA LASKIAISPULLAT

Päärynä-kardemummalaskiaispullat
Päärynä-kardemummalaskiaispullat

Laskiaispullat karamellisoidulla päärynällä & kardemummavaahdolla

Pullataikina
2,5dl maitoa
100g voita
1pss kuivahiivaa
1rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
0,5tl suolaa
7,5dl vehnäjauhoja
+ kananmuna & raesokeria

Sulata voi. Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi, noin 42 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sekoita. Lisåää joukkoon kardemumma, sokeri, suola sekä vaniljasokeri. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kun taikinaan on lisätty noin puolet jauhoista, on sitä aika alkaa vaivaamaan. Voit vaivata taikinaa joko koneella tai käsin. Lisää joukkoon voisula sekä jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja jaa osiksi. Leivo pyöreitä pullia ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota 20 mninuuttia liinan alle. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa, n. 10-15 minuuttia hiukan pullien koosta riippuen. Jäähdytä hyvin ennen täyttämistä.

Karamellisoidut päärynät
2 päärynää
0,5dl sokeria
1,5rkl sitruunamehua

Mittaa kattilaan sokeri ja sitruunamehu. Kuumenna, kunnes sokeri on sulanut ja seos on muuttunut kullanruskeaksi. Lisää joukkoon päärynät ja anna kiehua muutama minuutti. Jäähdytä.

Kardemummavaahto
1prk kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sokeria
1rkl kardemummaa

Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Lisää joukkoon notkistettu tuorejuusto ja kardemumma. Sekoita tasaiseksi.

Halkaise pullat. Lusikoi pohjan päälle karamellisoituja päärynöitä. Pursota tai lusikoi päälle kardemummavaahtoa. Nosta kansi päälle ja koristele valmiit laskiaispullat tomusokerilla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *