SUSU-MINTTULASKIAISPULLAT
Susu-minttulaskiaispullat ovat täydellinen yhdistelmä makeaa suklaata ja raikasta minttua. Hyvien laskiaispullien salaisuus piilee täydellisen pehmeässä pullataikinassa sekä suussa sulavassa täytteessä. Näiden herkkujen pehmeä pulla suorastaan sulaa suussa, kun taas susu-täyte ja minttukreemi tarjoavat täyteläisen makuelämyksen jokaisella puraisulla.
Susu-minttulaskiaispullat
Pullataikina
2,5dl maitoa
100g voita
1pss kuivahiivaa
1rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
0,5tl suolaa
7,5dl vehnäjauhoja
+ kananmuna & raesokeria
Sulata voi. Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi, noin 42 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sekoita. Lisåää joukkoon kardemumma, sokeri, suola sekä vaniljasokeri. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kun taikinaan on lisätty noin puolet jauhoista, on sitä aika alkaa vaivaamaan. Voit vaivata taikinaa joko koneella tai käsin. Lisää joukkoon voisula sekä jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja jaa osiksi. Leivo pyöreitä pullia ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota 20 mninuuttia liinan alle. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa, n. 10-15 minuuttia hiukan pullien koosta riippuen. Jäähdytä hyvin ennen täyttämistä.
Minttukreemi
1prk vaniljakreemiä
1tl piparminttuaromia
Susutäyte
1prk kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
70g Susu snacks minttu paloja
70g sulatettua suklaata
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaan joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja rouhitut Susu snacks minttu palat. Sekoita varovasti. Sekoita kreemin ainekset keskenään. Halkaise pullat ja levitä väliin kreemiä. Pursota tai levitä päälle suklaatäytettä. Asettele kansi päälle ja viimeistele tomusokerilla.