CHILI SIN CARNE
Chili sin carne on maukas kasvisversio monelle varmasti tutusta chili con carnesta, eli ehkä tutummin papupadasta. Tämä mausteinen ja täyttävä chili sin carne on täydellinen vaihtoehto niin arki-illan illalliseksi kuin viikonlopun herkutteluhetkiinkin. Valmistaminen on helppoa ja nopeaa, ja tämä resepti on mainio esimerkki siitä, miten kasvisruoka voi olla herkullista ja täyttävää. Sipulit, valkosipuli ja chili antavat ruoalle sopivasti potkua, kun taas tomaattipyree ja -murska tuovat täyteläistä makua. Lisäksi pavut tuovat mukavasti purutuntumaa ja täydentävät ruokalajin proteiinipitoisuutta.
Lue myös: UUNIBATAATIT PAPUTÄYTTEELLÄ & JUURES-NACHOPELTI & MANGOSALSA
Chili sin carne
400g MUU jauhis (tacomaustettu)
1tlk (230g) papusekoitusta
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
1/2 chili
1rkl tomaattipyrettä
1prk tomaattimurskaa
1 kasvisliemikuutio
Suolaa
Mustapippuria
Kuori ja kuutioi sipuli. Kuori ja hienonna valkosipulin kynsi. Hienonna chili. Kuumenna pannulla tilkka öljyä, ja lisää joukkoon sipulit ja chili. Kuullota hetki. Lisää sitten joukkoon tomaattipyre ja MUU jauhis. Kuullota vielä hetki. Lisää joukkoon tomaattimurska, hiukan purkin huuhtelululientä sekä kasvisliemikuutio. Keitä noin viisi minuuttia. Huuhtele ja valuta pavut ja lisää joukkoon. Anna kiehua vielä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Tarjoile esimerkiksi riisin tai pastan kera.