VADELMAJOGURTTISUKLAA LASKIAISPULLAT
Vadelmajogurttisuklaa laskiaispullat tuovat ihanasti vaihtelua perinteisiin laskiaispulliin. Fazerin vadelmajogurtti-suklaa on tuntunut erityisesti TikTokissa saavan viimeaikoina valtavasti suosiota, ja siitä inspiroituneena päätin itse yhdistää sen laskiaispulliin.
LASKIAISPULLAT VADELMA-JOGURTTISUKLAATÄYTTEELLÄ
Pullataikina
2,5dl maitoa
100g voita
1pss kuivahiivaa
1rkl kardemummaa
1rkl vaniljasokeria
1dl sokeria
0,5tl suolaa
7,5dl vehnäjauhoja
+ kananmuna & raesokeria
Sulata voi. Lämmitä maito hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi, noin 42 asteiseksi. Lisää joukkoon kuivahiiva ja sekoita. Lisåää joukkoon kardemumma, sokeri, suola sekä vaniljasokeri. Lisää jauhoja pikkuhiljaa koko ajan sekoittaen. Kun taikinaan on lisätty noin puolet jauhoista, on sitä aika alkaa vaivaamaan. Voit vaivata taikinaa joko koneella tai käsin. Lisää joukkoon voisula sekä jauhoja pikkuhiljaa. Vaivaa, kunnes taikina on kimmoisaa. Peitä leivinliinalla ja anna kohota noin 45 minuuttia. Kaada taikina pöydälle ja jaa osiksi. Leivo pyöreitä pullia ja asettele leivinpaperin päälle uunipellille. Kohota 20 mninuuttia liinan alle. Voitele kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista 200 asteessa, n. 10-15 minuuttia hiukan pullien koosta riippuen. Jäähdytä hyvin ennen täyttämistä.
Vadelmakreemi
1prk vaniljakreemiä
2rkl vadelmahilloa
n.0,5dl vadelmia
Suklaatäyte
1 levy vadelma-jogurttisuklaata
1prk kuohukermaa
200g maustamatonta tuorejuustoa
2rkl sokeria
Vatkaa kerma vaahdoksi. Mausta sokerilla. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Sekoita suklaan joukkoon tuorejuusto. Lisää lopuksi joukkoon kerma ja sekoita varovasti. Sekoita kreemin ainekset keskenään. Halkaise pullat ja levitä väliin kreemiä. Pursota päälle suklaatäytettä. Asettele kansi päälle ja viimeistele tomusokerilla.