KANA-RAMENKEITTO
Kylmillä ilmoilla erilaiset lämmmittävät keitot maistuvat suorastaan taivaallisille. Onko mitään kotoisampaa, kuin pakkasessa ulkoilun jälkeen ihana keittolounas? Ei ole. Tämä mausteinen kana-ramenkeitto eli kotoisammin nuudelikeitto maistuu koko perheelle. Mukaan sujahtaa kasviksia, ja voit rohkeasti tuunata keittoa juuri omaan makuusi sopivaksi. Tai hyödyntää ne juuri sillä hetkellä omasta kaapistasi löytyvät kasvikset. Itse tuunasin seuraavana päivänä keittoa lisäämällä vielä joukkoon jääkaapin uumenista löytynyttä kaalia, joka sopi tähän mainiosti! Myös herkkusienet olisivat olleet ihana lisä. Eli ensi kerralla joukkaan sujahtavat myös ne.
Lue myös: KANA-AVOKADOPASTA & PUNAJUURIRISOTTO HALLOUMILLA
Kana-ramenkeitto
8 annosta
800g broilerin fileesuikaleita
180g nuudeleita
2 valkosipulin kynttä
Pala tuoretta inkivääriä
Pala purjoa
1 punasipuli
1/2 kesäkurpitsa
3-4 porkkanaa
2rkl oliiviöljyä
1tl tomaattipyrettä
1,5 litraa vettä
2rkl hoisinkastiketta
1 kanaliemikuutio
cajunmaustetta
chiliä
korianteria
+ 4 kananmunaa
Kuori ja hienonna valkosipuli sekä inkivääri. Hienonna purjo. Kuutioi punasipuli pieniksi kuutioiksi. Suikaloi porkkanat sekä kesäkurpitsa. Ruskista broilersuikaleet öljyssä tomaattipyreen kanssa. Mikäli käytät maustamatonta broileria, mausta suolalla, pippurilla sekä paprikajauheella. Lisää lopuksi joukkoon kasvikset sekä hoisinkastike ja kuullota vielä hetki. Kaada kana sekä kasvikset kattilaan ja lisää joukkoon vesi, kanaliemikuutio sekä mausteet. Kuumenna kiehuvaksi. Lisää joukkoon nuudelit ja hauduta, kunnes nuudelit ovat kypsiä. Keitä kananmunat ja jäähdytä kylmässä vedessä. Kuori ja halkaise kananmunat ja lisää annoksen päälle.