PERSIMONHILLO
Persimonhillo on loistava tapa hyödyntää persimoneja, kun ne ovat kypsiä ja mehukkaita. Reseptissä käytetään vain muutamia yksinkertaisia aineksia, ja lopputulos on taatusti herkullinen. Hillosta tulee ihanan pehmeää ja maukasta – täydellinen lisäke aamiaispöytään tai vaikkapa juustotarjottimelle. Tässä hillossa persimon saa seurakseen ripauksen sitruunaa, vaniljaa ja kanelia, jotka täydentävät makuelämystä täydellisesti.
Lue myös: KÖYHÄN MIEHEN LAKKAHILLO
Persimonhillo
1kg persimoneja
3dl hillosokeria
1 sitruunan mehu
0,5dl vettä
2tl vaniljasokeria
1tl kanelia
Poista persimoneista kanta ja kuutioi. Kaada kattilaan ja mittaa joukkoon muut ainekset. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä 10 minuuttia välillä sekoittaen. Kun persimonit ovat hiukan pehmenneet, voit soseuttaa ne sauvasekoittimella. Tämän työvaiheen voi myös jättää välistä, jos haluaa hilloon sattumia. Siinä tapauksessa hedelmät kannattaa tosin kuutioida melko pieniksi. Kaada kuumana puhtaisiin lasipurkkeihin ja jäähdytä.