KANA GYROS

Kana Gyros
Kana Gyros on herkullinen ja täyttävä vaihtoehto, kun kaipaat makumatkaa Kreikan keittiöön omassa keittiössäsi. Kreikkalainen keittiö hurmaa monipuolisilla mauillaan, ja tämä annos tuo kotikeittiöösi tuulahduksen Välimeren tunnelmaa. Kana Gyros on täydellinen vaihtoehto niin arki-illan perheateriaksi kuin viikonlopun herkutteluun ystävien kanssa. Tunnustettakoon kuitenkin, etten harrasta matkailua eikä Välimeren ruokakulttuuri ole itselleni muutenkaan kovinkaan tuttua. Uteliaana lähdin siis tutkimaan aihetta ja testailemaan tätä herkullista reseptiä.

Lue myös: RUKIISET PITALEIVÄT SALSALLA JA FETATAHNALLA
Kana Gyros
Kana Gyros

Kana Gyros

Leivät
4dl vettä
1pss kuivahiivaa
10dl vehnäjauhoja
1tl hunajaa
1tl suolaa
1rkl oliiviöljyä

800g broilerin fileesuikaleita
150g kreikkalaista jugurttia
1 valkosipulin kynsi
1rkl chilihiutaleita
Suolaa
Mustapippuria
Sitruunamehua

Tsatsiki
200g kurkkua
150g kreikkalaista jugurttia
1 valkosipulin kynsi
Sitruunan mehua
Suolaa
Mustapippuria

Lisäksi
Salaattia
Kirsikkatomaattia
Punasipulia
Makeaa suippopaprikaa
Fetaa

Aloita valmistamalla pitaleipätaikina. Lämmitä vesi hiukan kädenlämpöä lämpöisemmäksi, noin 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon hunaja, hiiva ja suola. Lisää jauhoja vähitellen ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kun taikina alkaa olla kiinteää, vaivaa käsin. Lisää lopuksi joukkoon oliiviöljy ja vaivaa vielä hetki. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä liinalla ja anna kohota n. tunti. Valmista sillä välin täytteet. Sekoita kulhossa kreikkalainen jugurtti, hienonnettu valkosipulin kynsi, suola ja pippuri. Lisää joukkoon broilersuikaleet ja jätä maustumaan. Valmista seuraavaksi tsatsiki. Raasta kurkku. Valuta siivilässä tai puristele ylimääräinen neste pois. Lisää joukkoon kreikkalainen jugurtti, hienonnettu valkosipuli sekä mausteet. Sekoita tasaiseksi ja nosta jääkaappiin. Leikkaa sipuli renkaiksi ja halkaise kirsikkatomaatit. Kuumenna paistinpannulla tilkka oliiviöljyä ja paista broilersuikaleet kypsäksi. Jatka pitaleipien valmistusta. Jaa taikina kahdeksaan osaan. Kauli ohuiksi pyöreiksi levyiksi ja pistele haarukalla reikiä. Paista kuumalla pannulla n. 2 minuuttia ber puoli. Pidä lämpötila mietona ja varo paistamasta liikaa, jotta leivät säilyvät pehmeinä. Levitä valmiin leivän päälle tsatsikia. Revi päälle salaattia. Lisää broilersuikaleita, kirsikkatomaattia, suippopaprikaa sekä fetaa. Viimeistele halutessasi majoneesilla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *