HELPPO OMENAKAKKU

Omenakakku
Syksy on todellista omenaherkkujen kulta-aikaa. Erilaiset piirakat, paistokset ja kakut ovat täydellinen tapa hyödyntää omenan satokausi, ja nämä omenaherkut maistuvat erinomaisesti vaikkapa kahvipöydässä. Yksi omista suosikeistani on tämä täydellisen mehevä omenakakku. Taikinan joukkoon raastettu omena tuo kakkuun ihanaa mehevyyttä, ja päällä oleva muruseos kruunaa kakun. Omenakakku maistuu täydellisesti sellaisenaan, mutta erityistä luksusta kahvihetkiin saat tarjoilemalla kakun vaniljakastikkeen tai jäätelön kera.

Omenakakkuun sopivat käytettäväksi oikeastaan kaikki omenalajikkeet, mutta omia suosikkejani ovat ihanan kirpeät ja hapokkaat lajikkeet. Ihanaa tunnelmaa leipomishetkiin saat aloittamalla leivonnan poimimalla omenat omasta puusta, ja varsinkin lasten kanssa näin saat omenakakun leivonnasta mukavaa ajanvietettä.

Lue myös: BANOFFEE-BRITAJÄÄTELÖKAKKU

Omenakakku
Omenakakku

Helppo omenakakku

100g voita
2 omenaa
2dl fariinisokeria
3 munaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl jugurttia
1 omena

1 iso tai 2 pientä omenaa
kanelia

Muruseos
80g voita
0,75dl sokeria
1dl vehnäjauhoja
1dl kaurahiutaleita

Pehmennä voi. Lisää joukkoon fariinisokeri, kananmunat sekä jugurtti. Raasta joukkoon yksi omena. Sekoita vehnäjauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää jauhoseos taikinaan. Taputtele taikina irtopohjavuoan pohjalle. Itse käytin 20cm vuokaa, jolloin kakusta tuli ihanan korkea ja täydellisen mehevä, mutta paistoaika oli hieman pidempi. Siivuta yksi iso tai kaksi pientä omenaa, ja asettele siivut pohjan päälle. Ripottele päälle kanelia oman maun mukaan. Valmista muruseos. Pehmennä voi, ja nypi joukkoon muut ainekset. Ripottele muruseos kakun päälle. Paista 180 asteessa noin 50 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna kakun jäähtyä hiukan reunojen irroittamista. Parasta kakku on täysin jäähtyneenä.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *