TÄYTELÄINEN JAUHELIHA-PEKONILAATIKKO
Tämä täyteläinen jauheliha-pekonilaatikko on ikään kuin hieman tuunattu versio perinteisestä, kaikkien tuntemasta kotiruokien kestosuosikista; makaronilaatikosta. Kun haluat vaikka viikonlopuksi jotain hieman spesiaalimpaa ruokaa mahdollisimman pienellä vaivalla, on tämä täydellinen vaihtoehto. Tästä reseptistä voit myös helposti muokata hieman kevyemmän version valitsemalla vähärasvaisen vaihtoehdon pekonista, ruokakermasta, jauhelihasta sekä mozzarellasta. Vastaavasti mikäli kaipaat ekstra täyteläisyyttä ja juhlallisuutta, voit lisätä joukkoon vielä juustoraastetta.
Lue myös: TAIVAALLISEN HYVÄ BATAATTISOSEKEITTO & ONE POT KANAPASTA – TÄYDELLISEN HELPPO ARKIRUOKA
Jauheliha-pekonilaatikko
600g naudan jauhelihaa
100g pekonia tai kalkkunapekonia
2 punasipulia
1 valkosipulin kynsi
1/2prk kevyt paprika-chili tuorejuustoa
500g pastaa
2prk 4% ruokakermaa
2 palaa mozzarellaa
2 tomaattia
Paprikamaustetta, suolaa, chiliä & tuoretta basilikaa hienonnettuna
Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä, mutta älä täysin kypsäksi. Lisää joukkoon hienonnettu sipuli. Ruskista jauheliha ja pekonit. Lisää lopuksi joukkoon tuorejuusto, kerma sekä mausteet. Sekoita ainekset keskenään ja kaada uunivuokaan. Siivut tomaatti ja mozzarella ohuiksi siivuiksi. Lado vuoan päälle ensin tomaatit, ja sitten mozzarellaviipaleet. Paista uunissa 180 asteessa n. 40 minuuttia, kunnes mozzarella on sulanut ja saanut kauniin värin. Halutessasi hieman kevyemmän version, voit korvata osan ruokakermasta vedellä sekä käyttää kalkkunapekonia ja kevyt mozzarellaa.