MUSTIKKAKAKKU

MustikkakakkuNyt on mitä parhain aika leipoa ihania mustikkaherkkuja! Tämä mustikkakakku on paitsi korkea ja kuohkea, myös täydellisen makuinen. Kakussa yhdistyy perinteinen kakkupohja sekä täyteläinen juustokakkutäyte. Kakun kylkeen sopisi mainiosti vaikkapa vaniljakastike.

Lue myös: SITRUUNA-MUSTIKKAKAKKU & MUSTIKKA-RAHKAPANNARIT

Mustikkakakku
Mustikkakakku

Mustikkakakku

Pohja
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
1dl maitoa
0,5dl öljyä

Täyte
3dl mustikoita
2prk (yht. 400g) vaniljatuorejuustoa
1prk (200g) vaniljarahkaa
3 kananmunaa
1dl sokeria

Vuoraa korkeareunaisen 20cm tai tavallisen 22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aloita valmistamalla pohja. Vaahdota keskenään huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Vaahto on valmista, kun sen pintaan vatkaimella piirretty kuvio pysyy hetken muodossaan. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi taikinan joukkoon. Lisää joukkoon öljy ja maito. Kääntele tasaiseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskebään ja lusikoi pohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin. Anna tekeytyä yön yli.

Samankaltaiset artikkelit

7 Kommenttia

  1. Voinko kysyä kun olen epävarma ,paljonko tuohon mustikka kakkuun laitetaan tuorejuustoa grammoina ,minkä kokoiset rasiat ? Kiitos paljon vastauksesta t.marjatta teuvalta⚘️

  2. Mulla ei ainakaan mahtunut kaikki taikina + täyte 20 cm vuokaan. Joten kannattanee valita isompi vuoka, jollei ole erityiskorkeita reunoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *