MUSTIKKAKAKKU
Nyt on mitä parhain aika leipoa ihania mustikkaherkkuja! Tämä mustikkakakku on paitsi korkea ja kuohkea, myös täydellisen makuinen. Kakussa yhdistyy perinteinen kakkupohja sekä täyteläinen juustokakkutäyte. Kakun kylkeen sopisi mainiosti vaikkapa vaniljakastike.
Lue myös: SITRUUNA-MUSTIKKAKAKKU & MUSTIKKA-RAHKAPANNARIT
Mustikkakakku
Pohja
2 kananmunaa
1,5dl sokeria
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1rkl vaniljasokeria
1dl maitoa
0,5dl öljyä
Täyte
3dl mustikoita
2prk (yht. 400g) vaniljatuorejuustoa
1prk (200g) vaniljarahkaa
3 kananmunaa
1dl sokeria
Vuoraa korkeareunaisen 20cm tai tavallisen 22cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele reunat. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Aloita valmistamalla pohja. Vaahdota keskenään huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Vaahto on valmista, kun sen pintaan vatkaimella piirretty kuvio pysyy hetken muodossaan. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi taikinan joukkoon. Lisää joukkoon öljy ja maito. Kääntele tasaiseksi. Kaada irtopohjavuoan pohjalle. Sekoita täytteen ainekset keskebään ja lusikoi pohjan päälle. Paista 175 asteessa n. 45 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä ensin huoneenlämmössä ja nosta sitten jääkaappiin. Anna tekeytyä yön yli.
Voinko kysyä kun olen epävarma ,paljonko tuohon mustikka kakkuun laitetaan tuorejuustoa grammoina ,minkä kokoiset rasiat ? Kiitos paljon vastauksesta t.marjatta teuvalta⚘️
Tuorejuustoa tulee yhteensä 400g 😊
Kiitos vastauksesta🤗⚘️
Missä vaiheessa maito ja öljy lisätään pohjaan
Maito ja öljy lisätään jauhojen kanssa samaan aikaan 😊
😊Kiitos…tv: poropeukalo👍
Mulla ei ainakaan mahtunut kaikki taikina + täyte 20 cm vuokaan. Joten kannattanee valita isompi vuoka, jollei ole erityiskorkeita reunoja.