GNOCCHI-FETAVUOKA
Gnocchi-fetavuoka on täydellinen vaihtoehto arjen kiireisiin, sillä se valmistuu käden käänteessä uunissa. Gnocchit ovat itselleni hieman vieraampi raaka-aine, mutta syksyllä testaamani kurpitsagnocchit menivät ainakin meidän perheessä ehdottomasti jatkoon joten halusin kokeilla vielä jotakin hiukan erilaista reseptiä. Tällä kertaa lisäsin joukkoon myös säilykekirsikkatomaatteja, jotka ovat ihanan kirpeän makeita. Gnocchit, fetajuusto, säilykekirsikkatomaatit ja mausteet luovat yhdessä makumaailman joka taikoo hymyn niin kokkailijan kuin syöjänkin kasvoille. Tämä resepti on maistuva ja helppo valmistaa – siis mitä mainioin arkiruoka!
Lue myös: UUNIFETAPASTA GOES NEXT LEVEL & PAAHDETTU PAPRIKA-FETAPASTA
Gnocchi-fetavuoka
Oliiviöljyä
500g gnoccheja
200g salaattijuustoa
2prk (a 400g) säilykekirsikkatomaatteja
2 valkosipulin kynttä
Suolaa
Mustapippuria
Lehtipersiljaa
Basilikaa
+ juustoraastetta
Kaada uunivuokaan tilkka oliiviöljyä, voitele tarvittaessa kevyesti. Kaada gnocchit vuokaan. Lisää päälle fetapala ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Kaada joukkoon säilykekirsikkatomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla. Paista 200 asteessa n. 35-40 minuuttia. Sekoita paiston loppuvaiheella ja lisää pinnalle juustoraaste, ja laita takaisin uuniin kunnes juusto saa hiukan väriä. Viimeistele tuoreella basilikalla sekä lehtipersiljalla.