UUNIFETAPASTA GOES NEXT LEVEL
Kukaan somea aktiivisesti seuraava tuskin on voinut välttyä viime vuosien hittireseptiltä, uunifetapastalta? Uunifetapasta on ihanan helppo ja nopea ruoka, joka valmistuu lähes itsekseen. Alkuperäinen resepti ei tosiaan ole omani, mutta tällä viikolla meillä syötiin uunifetapastaa pienellä tuunauksella. Tykkään lisätä moniin ruokiin kasviksia joukkoon, ja tällä kertaa pastan joukkoon päätyi punasipulia, herkkusieniä sekä kesäkurpitsaa. Nam! Tästä reseptistä saa helposti muokattua terveellisen arkiruoan vaihtamalla fetajuuston kevyempään versioon ja käyttämällä täysjyväpastaa vaalean pastan sijaan.
400g fetaa
700g minitomaatteja
1 punasipuli
1/2 kesäkurpitsa
5 herkkusientä
300g pastaa
Tuoretta basilikaa & korianteria
Asettele feta uunivuoan pohjalle. Lisää päälle minitomaatit sekä paloitellut kasvikset. Mausta chilillä sekä mustapippurilla. Paista 200 asteessa n. 20-30 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet. Keitä sillä välin pasta suolalla maustetussa vedessä. Sekoita tomaattipaistos kastikemaiseksi. Lisää joukkoon pasta sekä hienonnetut yrtit ja sekoita hyvin. Anna hautua vielä hetki uunissa jälkilämmöllä.