UUNIPERUNAT KAHDELLA TÄYTTEELLÄ
Uuniperunat on täydellinen ruoka viikonloppuun. Ne ovat herkullisia, ja pienen esivalmistelun jälkeen valmistuvat kuin itsestään, jolloin voit itse keskittyä muihin asioihin. Täytteet voit valmistaa jo edellisenä päivänä tekeytymään jääkaappiin, jolloin maut ehtivät hyvin tasoittua. Lisäksi täytteitä vaihtamalla saat helposti vaihtelua. Kokeile vaikkapa katkaraputäytettä, tai ihanaa porotäytettä. Nam! Tällä kertaa meillä uuniperunoiden kaveriksi valikoitui fetatäyte sekä kinkkutäyte. Valitsin myös täytteisiin vähärasvaisemmat vaihtoehdot kermaviilistä, fetasta sekä tuorejuustosta, jolloin ruoka sopii hyvin myös osaksi terveellistä ruokavaliota. Kylkeen lisäsin vielä ihanaa tuoresalaattia, ja täydellinen kokonaisuus oli valmis. Ja mikä parasta, nämä kelpasivat erityisesti kinkkutäytteellä täydellisesti myös meidän lapsille.
Lue myös: RUKIISET PITALEIVÄT SALSALLA JA FETATAHNALLA
Uuniperunat kahdella täytteellä
Uuniperunoiksi sopivat parhaiten jauhoiset lajikkeet kuten rosamunda. Kääri uuniperunat folioon, pistele pintaa hieman haarukalla ja paista uunissa 200 asteessa noin tunti. Anna perunoiden jäähtyä hiukan, leikkaa kevyt viilto keskelle ja paina perunaa päistä niin että keskelle aukeaa kolo täytettä varten.
Kinkkutäyte
1/2prk Viola kevyt paprika-chili tuorejuustoa
1prk kermaviiliä
200g kinkkusuikaleita
100g maksamakkaraa
Ruohosipulia
suolaa
cajunmaustetta
Riko maksamakkaran rakenne esimerkiksi haarukalla. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Halutessasi voit hienontaa kinkkusuikaleita hieman pienemmäksi veitsellä tai hyvin varovaisesti sauvasekoittimella.
Fetatäyte
1prk kermaviiliä
100g fetaa
ruohosipulia
basilikaa
sitruunamehua
suolaa
valkopippuria
Murskaa fetakuutiot haarukalla. Hienonna yrtit ja sekoita kaikki ainekset keskenään.