SITRUUNA-MUSTIKKAKAKKU

Sitruuna-mustikkakakku
Sitruuna-mustikkakakku on oiva valinta pääsiäispöytään. Mikäli siis kaipaat vielä jotakin helppoa ja taatusti maistuvaa jälkiruokaa pääsiäiseen vaikkapa kahvin kaveriksi, niin nappaa resepti talteen! Klassiset kuivakakut ovat ehkä omassa keittiössäni harvinaisempi näky, mutta siitä huolimatta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Kuivakakut ovat nerokkaita myös siitä syystä, että ne voi huoletta valmistaa etukäteen valmiiksi. Kuivakakut nimittäin ovat ehdottomasti parhaimmillaan vähintään yön yli levänneinä.

Lue myös: PIHLAJAJUUSTOKAKKU & PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Sitruuna-mustikkakakku
Sitruuna-mustikkakakku

Sitruuna-mustikkakakku

200g pehmeää voita
2dl sokeria
3 munaa (huoneenlämpöistä)
1/2 sitruunan mehu
1,5tl sitruunankuoriraastetta
3,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
1,5dl pakastemustikoita

Vuoan voiteluun
Voita
Korppujauhoja

Kuorrute
1,5rkl mustikkamehua
2dl tomusokeria

Voitele ja korppujauhota 2l rengasvuoka. Vaahdota keskenään pehmeä voi sekä sokeri. Lisää joukkoon kananmunat yksitellen välissä h yvin vatkaten. Onnistuneen lopputuloksen kannalta on tärkeää, että voi sekä kananmunat ovat huoneenlämpöisiä. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori sekä sitruunanmehu. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti taikinan joukkoon varovasti käännellen. Lisää lopuksi joukkoon vielä jäiset pakastemustikat. Vältä liikaa sekoittamista, jottei taikina värjäänny. Lusikoi taikina rengasvuokaan tasaisesti ja kypsennä 175 asteessa n. 45 minuuttia. Tarkista kypsyys hammastikulla. Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa ritilälle. Jäähtyneen kakun voit kuorruttaa ihanalla mustikkaisella tomusokerikuorrutteella ja lisätä päälle vielä vaikkapa jäisiä mustikoita tai nonparelleja koristeeksi.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *