KAHDEN SUKLAAN MÄMMIMUTAKAKKU
Mämmimutakakku on ihana jälkiruoka pääsiäiseen. Se on ihanan maltainen ja täydellisen makea ja mehevä. Lisäksi kakku on helppo ja nopea valmistaa. Marmorikuvio tekee kakusta kauniin ja juhlavan näköisen. Kakun voit tarjota halutessasi esimerkiksi kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai frozen yoghurtin kanssa. Lisäämällä kylkeen vielä tuoreita mansikoita saat sopivaa raikkautta, nam! Ja pakko muuten vihjata, että tämä mämmimutakakku maistui niin vannoutuneille mämmin ystäville, kuin mämmin normaalisti kaukaata kiertäville tyypeillekkin. Eli kaikessa yksinkertaisuudessaan kakku taisi olla maistuvaa!
Kahden suklaan mämmimutakakku
Mämmitäyte
200g suklaa
100g voitq
2 munaa
350g mämmiä
Valkosuklaatäyte
100 g voita
100 g valkosuklaata
1 dl sokeria
2 munaa
1.75 dl vehnäjauhoja
0.5 tl leivinjauhetta
Voitele ø23cm irtopohjavuoan reuna kevyesti, ja aseta pohjalle leivinpaperi. Pilko toiseen kulhoon tumma suklaa ja toiseen valkosuklaa. Kuutioi joukkoon voit. Sulata mikrossa varovasti, kunnes suklaat ovat sulaneet. Lisää tumman suklaan joukkoon mämmi sekä kananmunat. Lisää valkosuklaan joukkoon sokeri, kananmunat sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet. Kaada hiukan yli puolet mämmitäytteestä vuoan pohjalle. Lisää päälle valkosuklaatäyte. Nostele päällimmäiseksi loput mämmitäytteestä, ja tee pintaan kuvioita. Paista 175 asteisessa uunissa n. 30 minuuttia. Voit kokeilla paiston loppuvaiheessa kakkua varovasti hammastikulla. Sen kuuluu olla hieman tahmeaa ja jäädä tikkuun, mutta ei kuitenkaan täysin pehmeää ja taikinaista keskeltä. Tarjoile kakku halutessasi esimerkiksi kermavaahdon, vaniljakastikkeen, jäätelön tai frozen yoghurtin kanssa. Itse valmistin kakun kylkeen sitruuna-vanilja frozen yoghurtin, joka oli juuri sopivan raikasta tuhdin ja makean kakun kylkeen.