KANTARELLI-HALLOUMPIIRAKKA
Suolaiset piirakat ovat ihania kahvipöydän tarjottavia, jotka sopivat niin arkeen kuin juhlaankin. Syksyisin erityisesti sienipiirakat ovat herkullinen vaihtoehto. Tällä kertaa valmistin tätä ihanaa kantarelli-halloumpiirakkaa, jossa kantarelli saa kaverikseen ihanan suolaisen ja täyteläisen halloumjuuston.
Lue myös: VILLIYRTTIPIIRAKKA & KANTARELLIPASTA
Kantarelli-halloumpiirakka
100g leivontamargariinia
1,75dl vehnäjauhoja
0,75dl ruisjauhoja
2rkl vettä
Ripaus suolaa
250g kantarellia
1 hopeasipuli
1 salottisipuli
1pkt halloumia
+ voita
1prk ruokakermaa
2 kananmunaa
Suolaa
Pippuria
Chiliä
Lehtipersiljaa
Valmista pohja. Kaada kulhoon pehmeä margariini. Mittaa joukkoon muut ainekset. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja painele piirakkavuoan pohjalle. Kuutioi sipulit, hienonna kantarellit ja viipaloi halloum. Paista kantarelleja voissa. Kun neste on hiukan haihtunut, lisää joukkoon sipulit ja kuullota vielä hetki. Kaada piirakkavuoan päälle. Paista halloumviipaleet rapeiksi molemmin puolin. Asettele sienitäytteen päälle. Sekoita kulhossa keskenään ruokakerma, kananmuna sekä mausteet. Kaada täytteiden päälle piirakkavuokaan. Hienonna lehtipersilja ja ripottele päälle. Paista piirakkaa 200 asteessa n. 35-40 minuuttia, kunnes pinta on saanut hyvin väriä. Tarjoile hiukan lämpimänä.