TERVEELLINEN MANSIKKAPAISTOS
Vasta tänä kesänä tajusin, kuinka hauskaa lasten kanssa on käydä poimimassa mansikoita. Sanko täyttyy hujauksessa, ja lapset rakastavat yhdessä puuhastelua. Yhdessä poimituista mansikoista on tietenkin myös ihana valmistaa yhdessä erilaisia herkkuja, ja tällä kertaa valmistimme tätä ihanaa ja terveellistä mansikkapaistosta. Ja ah kuinka taivaalliselta maapähkinän ja mansikan kombo maistuikaan! Kaiken lisäksi tämä herkku valmistuu käden käänteessä, ja ainakin meidän kaapista löytyy mansikoiden lisäksi tarvittavat raaka-aineet aina kaapista.
Lue myös: TERVEELLINEN MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA
Mansikkapaistos
4dl tuoreita mansikoita
2dl kaurahiutaleita
3rkl maapähkinävoita
Kanelia
Sokeritonta vaniljasiirappia tai muuta siirappia
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Paloittele mansikat uunivuokaan. Sekoita kulhossa keskenään kaurahiutaleet, kaneli, siirappi sekä maapähkinävoi. Ripottele seos tasaisesti mansikoiden päälle ja paista kiertoilmalla 200 asteessa noin 30 minuuttia. Tarjoile esimerkiksi vaniljarahkan tai jäätelön kanssa.