TERVEELLINEN MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA
Mansikka-raparperipiirakka kuuluu ehdottomasti kesään, ja on varsin mainio tapa hyödyntää ehkä muuten käyttämättä jäävät raparperit. Entäpä jos piirakka voisi vielä kaiken lisäksi olla terveellistä? Tämä herkullinen mansikka-raparperipiirakka nimittäin on sitä! Sokeriton piirakka saa makunsa pehmeän makuisesta, kanelin kanssa haudutetusta raparperista sekä raikkaista mansikoista. Kivaa pientä makeutta piirakkaan saa lorauttamalla joukkoon tilkan sokeritonta siirappia. Tämä terveellinen herkku kruunaa kahvipöydän, ja sopii mainiosti terveelliseksi välipalaksi koko perheelle.
Lue myös: HELPPO JA TERVEELLINEN MUKIKAKKU
Lue myös: TERVEELLINEN PORKKANAKAKKU
Terveellinen mansikka-raparperipiirakka
4dl kaurajauhoja
2 kananmunaa
2tl leivinjauhetta
0,75dl kookosöjyä
1rkl sokeritonta vaniljasiirappia
Täyte
2dl haudutettua raparperia
2prk rahkajogurttia
2 kananmunaa
n.2dl tuoreita mansikoita
Pilko raparperit. Hauduta pilkotut raparperit pannulla kypsäksi pienessä vesitilkassa ja mausta kanelilla ja halutessasi fariinisokerilla. Sekoita kulhossa keskenään kaurajauhot, leivinjauhe, kookosöljy, kananmunat sekä vaniljasiirappi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita rahkajogurtin joukkoon kananmunat sekä haudutettu raparperi.Kaada täyte pohjan päälle. Asettele päälle viipaloidut mansikat.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.