TERVEELLINEN MANSIKKA-RAPARPERIPIIRAKKA

Terveellinen mansikka-raparperipiirakka
Mansikka-raparperipiirakka kuuluu ehdottomasti kesään, ja on varsin mainio tapa hyödyntää ehkä muuten käyttämättä jäävät raparperit. Entäpä jos piirakka voisi vielä kaiken lisäksi olla terveellistä? Tämä herkullinen mansikka-raparperipiirakka nimittäin on sitä! Sokeriton piirakka saa makunsa pehmeän makuisesta, kanelin kanssa haudutetusta raparperista sekä raikkaista mansikoista. Kivaa pientä makeutta piirakkaan saa lorauttamalla joukkoon tilkan sokeritonta siirappia. Tämä terveellinen herkku kruunaa kahvipöydän, ja sopii mainiosti terveelliseksi välipalaksi koko perheelle.

Lue myös: HELPPO JA TERVEELLINEN MUKIKAKKU

Lue myös: TERVEELLINEN PORKKANAKAKKU
Terveellinen mansikka-raparperipiirakka

Terveellinen mansikka-raparperipiirakka

4dl kaurajauhoja⁣
2 kananmunaa⁣
2tl leivinjauhetta⁣
0,75dl kookosöjyä⁣
1rkl sokeritonta vaniljasiirappia⁣

Täyte
⁣
2dl haudutettua raparperia
2prk rahkajogurttia
2 kananmunaa⁣
⁣
n.2dl tuoreita mansikoita

Pilko raparperit. Hauduta pilkotut raparperit pannulla kypsäksi pienessä vesitilkassa ja mausta kanelilla ja halutessasi fariinisokerilla. Sekoita kulhossa keskenään kaurajauhot, leivinjauhe, kookosöljy, kananmunat sekä vaniljasiirappi. Taputtele taikina voideltuun piirakkavuokaan. Sekoita rahkajogurtin joukkoon kananmunat sekä haudutettu raparperi.Kaada täyte pohjan päälle. Asettele päälle viipaloidut mansikat.
Paista 200 asteessa 30 minuuttia.⁣
Anna jäähtyä ennen tarjoilua.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *