|

LUUKKU 3. – HERKULLINEN JOULUMYSLI

Joulumysli

Me tykätään välillä herkutella lisäämällä maitorahkan tai jugurtin päälle hiukan mysliä. Usein kaupan versioissa on vaan todella paljon lisättyä sokeria, joten mysli hyllyllä samoillessa saa kyllä olla todella tarkkana ennen kuin poimii tuotteita ostoskärryn kyytiin. Turhan lisätyn sokerin voi onneksi välttää tekemällä myslin itse! Ja se onnistuu todella helposti. Tässä teille herkullinen jouluisen makuinen mysli testattavaksi!

Joulumysli
Joulumysli on herkullista, ja se maustetaan tutuilla jouluisilla mausteilla sekä raakakaakaolla. Itse tehty mysli on maistuvaa, kuitupitoista, eikä se sisällä lainkaan lisättyä sokeria! Halutessaan mysliä voi toki makeuttaa esimerkiksi hunajalla tai agavesiirapilla, mikäli kaipaa hiukan makeampaa herkkumysliä. Vaihtamalla hedelmiä ja muita ainesosia saa kivasti vaihtelua mysliin, ja jouluiset mausteet pois jättämällä kelpaa tämä herkku välipalaksi ympäri vuoden!

Joulumysli

Herkullinen joulumysli

5dl kaurahiutaleita
1dl kauraleseitä
1dl auringonkukan siemeniä
1dl kurpitsan siemeniä
100g cashew pähkinöitä
75g kuivattuja banaanilastuja
50g kuivattuja karpaloita
50g rusinoita

1rkl raakakaakaojauhetta
1tl kanelia
0,5tl neilikkaa
0,5tl jauhettua pomeranssia
1tl kardemummaa

3rkl kookosöljyä

Sulata kookosöljy juoksevaksi ja sekoita joukkoon hiutaleet, siemenet, pähkinät ja mausteet. Halutessasi voit lorauttaa sekaan myös tilkan esimerkiksi hunajaa tai agavesiirappia tuomaan mysliin makeutta. Levitä mysli uunipellille ja paahda uunissa 140 asteessa noin 20 minuuttia. Lisää paahtamisen jälkeen joukkoon kuivatut hedelmät.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *