|

Luukku 18. Kaneli-omenahilloke

Kaneli-omenahilloke

Kaneli-omenahilloke on täynnä jouluisia makuja. Kanelin ja omenan yhdistelmä on vastustamaton klassikko, joka toimii aina. Hilloke sopii täydellisesti esimerkiksi höyryävän kaurapuuron päälle tai vastapaistettujen pannukakkujen seuraksi, tuoden niihin ripauksen joulun tunnelmaa. Juustotarjottimen osana kaneli-omenahilloke puolestaan tasapainottaa suolaisten juustojen makumaailmaa ja tekee tarjoilusta herkullisen juhlavan. Lisäksi tämä hilloke on erinomainen ruokalahja: kun pakkaat sen kauniiseen lasipurkkiin, lisäät narun koristeeksi ja kenties pienen käsinkirjoitetun kortin, saat aikaan persoonallisen ja maukkaan lahjan. Lahjan voi täydentää esimerkiksi muutamalla laadukkaalla juustolla tai pullolla glögiä, jolloin kokonaisuus on valmis hurmaamaan vastaanottajan.

Lue myös: Persimonhillo

Kaneli-omenahilloke

Kaneli-omenahilloke

  • 1 kg omenoita (esim. kotimaisia happamia lajikkeita)
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl kardemummaa (valinnainen)
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 dl vettä

Kuori omenat ja poista siemenkodat. Kuutioi omenat pieniksi paloiksi, jotta ne kypsyvät nopeammin. Laita omenakuutiot kattilaan yhdessä veden ja puolikkaan sitruunan mehun kanssa. Kuumenna seos keskilämmöllä ja anna omenien pehmentyä noin 10–15 minuuttia. Kun omenat ovat pehmeitä, lisää joukkoon sokeri, kaneli ja halutessasi ripaus kardemummaa. Sekoita mausteet tasaisesti omenien joukkoon.

Hauduta hilloketta miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia, kunnes omenat hajoavat ja seos muuttuu pehmeäksi. Jos haluat, voit soseuttaa hillokkeen sauvasekoittimella sileäksi tai jättää sen hieman karkeaksi oman makusi mukaan. Valmis hilloke kaadetaan kuumana puhtaisiin, steriloituihin lasipurkkeihin. Sulje purkit tiiviisti, anna niiden jäähtyä huoneenlämmössä ja säilytä jääkaapissa.

Tarjoile kaneli-omenahilloke lämpimänä tai viileänä. Omenahilloke kruunaa talvisen puurohetken, mutta maistuu myös esimerkiksi pannukakkujen lisukkeena tai osana juustotarjottimia. Kauniisti pakattuna omenahilloke toimii myös ihanasti joulun ruokalahjana. Mukaan voi lisätä vaikkapa muutaman ihanan juuston ja pullon glögiä, nam!

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *