BAO BUN HÖYRYSÄMPYLÄT RUKIISELLA TWISTILLÄ
Joko olet kuullut bao buneista? Bao bunit eli täytetyt aasialaiset höyrysämpylät ovat juuri nyt todellista trendiruokaa. Pienet höyrysämpylät ovat höyryävän kuumia ja ihanan pehmeitä, ja mikä parasta voit täyttää ne juuri omilla lempitäytteilläsi. Sämpylöiden valmistus onnistuu helposti itse, ja itse valmistin tällä kertaa bao bunit rukiisella twistillä. Väliin voit sujauttaa vaikkapa lihaa, kanaa tai kasviproteiinia oman makusi mukaan, sekä tietysti raikkaita kasviksia. !
Lue myös: RUKIISET PITALEIVÄT SALSALLA JA FETATAHNALLA
Bao unit rukiisella twistillä
6 sämpylää
1,5dl vettä
1pss kuivahiivaa
2,5dl vehnäjauhoja
2dl ruisjauhoja
1rkl sokeria
Ripaus suolaa
1rkl oliiviöljyä
Lämmitä vesi hiukan kähenlämpöä lämpöisemmäksi, n. 42 asteiseksi. Sekoita joukkoon kuivahiiva, sokeri sekä öljy. Lisää loput jauhot taikinaa samalla alustaen. Lisää tarvittaessa jauhoja, kunnes taikina on kimmoisaa ja kiinteää. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Vaivaa kohonnutta taikinaa hetki pöydällä, ja jaa taikina 6 osaan. Pyöritä paloista palloja ja kaulitse ne ohuiksi soikioiksi. Taita taikinat kaksinkerroin leivinpaperipalan päällä. Anna kohota vielä hetki ja kypsennä höyrytyskorissa kannen alla n. 6-9 minuuttia. Täytä kypsät sämpylät haluamillasi täytteillä.