NOKKOSPASTA
Nokkospasta on ihanaa herkkua, jonka pääraaka-aineen eli nokkoset voit parhaimmillaan poimia omasta pihastasi. Nokkonen on ehkä villiyrteistä tunnetuin, mutta silti ainakin omalla kohdallani aivan liian vähän hyödynnetty. Tänä kesänä tein ensimmäistä kertaa nokkospestoa, joka toimii tämänkin pastan pohjana. Pastaan voit toki hyödyntää keitetyt nokkoset ihan sellaisenaankin, mikäli peston valmistaminen tuntuu liian työläältä. Kaverikseen nokkonen saa suussasulavaa salaattijuustoa. Käytin tällä kertaa tähän reseptiin tuorepastaa, mutta resepti toimii mainiosti myös ihan perinteisellä pastalla.
Lue myös: SAARISTOLAISLEIPÄKAKKU
Nokkospasta
1kpl (200g) Salaattijuustopala
250g pinaattituorepastaa
0,75dl nokkospestoa
Mustapippuria
Valkosipulia
Sitruunamehua
Keitä tuorepastat pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Tuorepastan keittoaika on varsin lyhyt, noin kolme minuuttia hieman pastasta riippuen. Valuta pasta ja lisää joukkoon nokkospesto (tähän löydät ohjeen aiemmasta reelsistäni). Murustele joukkoon juusto ja mausta pasta mustapippurilla, valkosipulimurskalla sekä sitruunamehulla.