SUKLAAPIIRAKKA PÄHKINÄTWISTILLÄ
Jos etsit ystävänpäivään täydellisen mehevää, suussa sulavaa ja taatusti suklaista herkkua niin tämä on sinun valintasi. Pähkinäinen suklaapiirakka on gluteeniton sekä maidoton, täydellisen mehevä ja todella suussa sulava herkku, joka kaiken lisäksi valmistuu käden käänteessä. Valmistuksessa ei ole kuin muutama työvaihe, joten leipominen onnistuu myös helposti pienten lasten kanssa. Täydellisen loppusilauksen piirakalle luot koristelemalla sen tilanteeseen sopivalla tavalla esimerkiksi strösseleillä, pähkinöillä ja suklaarouheella.
Raaka-aineiltaan sekä valmistukseltaan tämä leivonnainen muistuttaa hyvin paljon kaikille varmasti tuttuja mokkapaloja. Ihanaa pientä twistiä tuo maapähkinävoi. Lisäksi koska piirakkapohjassa perinteinen voi on korvattu maapähkinävoilla, on tämä herkku täysin maidoton. Itse pidän kaurajauhojen mausta eri leivonnaisissa, joten päätin myös käyttää perinteisten vehnäjauhojen sijaan kaurajauhoja, jolloin tämä herkku sopii myös gluteenittomaan ruokavalioon.
Lue myös: OREO BROWNIE – SUUSSA SULAVAA JA SUKLAISTA
Pähkinäinen suklaapiirakka
1dl maapähkinävoita
2dl sokeria
3 kananmunaa
3dl kaurajauhoja
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
Vatkaa maapähkinävoi, sokeri sekä kananmunat keskenään. Sekoita kuivat aineet keskenään. Kaurajauhot voit myös valmistaa helposti itse kaurahiutaleita blenderissä jauhamalla. Sekoita kuivat aineet varovasti käännellen taikinan joukkoon. Levitä uunivuokaan, ja paista 190 asteessa n. 15 minuuttia. Pohja saa jäädä hieman taikinaiseksi.
Kuorrute
0,5dl vahvaa kahvia, esim. espressoa
3dl tomusokeria
1rkl maapähkinävoita
2rkl kaakaojauhetta
Kaada kuuma kahvijuoma maapähkinävoin joukkoon ja sekoita. Lisää hieman jäähtyneeseen kahvi-maapähkinävoiseokseen tomusokeri sekä kaakaojauhe. Levitä piirakan päälle, ja koristele haluamallasi tavalla.