OREO BROWNIE – SUUSSA SULAVAA JA SUKLAISTA

 

 

 

DSC_7388

Oreo brownie – miksen ole keksinyt tätä aiemmin? Olen leipojana hyvin ”mieluummin överit kuin vajarit” tyyppiä. Rakastan kaikkea runsasta leivontaa, ja omaan makuuni parhaita on leivonnaiset, joita ei todellakaan pysty syömään kuin pienen palan kerrallaan. Eli makua ja makeutta saa olla! Tästä syystä Sofian 2-vuotisjuhliin valmistui tämä suussa sulava Oreo brownie, joka ei jätä suklaan ystäviä kylmäksi! Oreo brownie rakentuu kolmesta kerroksesta. Siinä yhdistyy mehevä ja suklainen brownie pohja, johon on upotettu ihania keksin paloja. Seuraava kerros on ihanan täyteläinen keksitäyte, joka on todella helppo ja nopea valmistaa. Koko komeuden kruunaa tietenkin suklaakuorrutus sekä keksin palat. TÄYDELLISEN SUKLAISTA! Pohjaan upotetut keksit tuovat ihanaa purutuntumaa, ja lopputulos on todella suklainen ja makea!

Brownie pohjan paistamisessa kannattaa olla tarkkana, sillä pohjan on tarkoitus olla täydellisen mehevä. Itse jopa melkein suosittelisin mieluumin jättämään pohjan hiukan liian raa’aksi kuin paistamaan liian kypäksi, mutta kai tämäkin on hyvin pitkälti makuasia.

Tässäpä siis teille aivan todella herkullinen leivonnainen todellisen makeanhimon taltuttamiseen!

Lue myös: DAIM-JUUSTOKAKKU & SUOLAINEN KINUSKIKASTIKE

 

DSC_7387

Suussa sulava Oreo brownie

Ohjeella tulee yksi uunipellillinen.

Pohja

4 kananmunaa

130g voita

4,5dl sokeria

1,5dl kaakaojauhetta

3dl vehnäjauhoja

140g Oreo keksejä

 

Vatkaa kananmunat vaahdoksi sähkövatkaimella. Sulata voi ja sekoita joukkoon sokeri ja kaakaojauhe. Lisää seokseen jauhot ja lopuksi munavaahto. Levitä taikina pellille ja upota pohjaan tasaisin välein pieniä Oreo keksin paloja. Paista 175 asteessa uunin keskitasossa noin 25 minuuttia. Varo paistamasta pohjaa liian kuivaksi!

 

Keksitäyte

120g huoneenlämpöistä voita

350g tomusokeria

60ml kuohukermaa

175g Oreo keksejä

 

Vatkaa huoneenlämpöinen voi kulhossa. Lisää joukkoon kerma sekä sokeri. Kun seos on tasaista, lisää joukkoon murskatut keksit. Levitä seos täysin jäähtyneen browniepohjan päälle.

 

Suklaakuorrutus

400g tummaa suklaata

240ml kuohukermaa

4rkl voita

(Koristeeksi murskattuja Oreoita.)

 

Sulata suklaa mikrossa. Lisää joukkoon kerma kokoajan sekoittaen. Lisää lopuksi joukkoon voinokare tuomaan kiiltoa kuorrutteeseen. Sekoita tasaiseksi ja kaada kuorrutus brownien päälle. Halutessasi voit koristella brownien vielä keksimuruilla. Anna brownien jäähtyä jääkaapissa vähintään puoli tuntua ennen leikkaamista.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *