KURPITSAPIIRAKKA
Jostain syystä minulle on lapsuudesta suorastaan syöpynyt verkkokalvoille kuva jostakin lastenohjelmasta, jossa tarjoiltiin amerikkalaistyylistä, kuorellista piirakkaa kurpitsatäytteellä. Harmikseni koskaan lapsena meillä ei sellaista valmistettu, joten asiahan oli tietysti korjattava näin aikuisiällä. Oman taustatyöni perusteella nämä kuorelliset piirakat kätkevät usein sisälleen omenatäytteen, mutta minulla oli vahva päähänpinttymä kurpitsatäytteestä. Joten sellainen sitten viimeinkin syntyi. Ja voi että kuinka hyvää se olikaan!
Lue myös: OMENAPIIRAKKA TUOREJUUSTOLLA
Kurpitsapiirakka
Pohja ja kansi
4,5 dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
1/4 tl suolaa
150 g voita tai margariinia
0,5dl vettä
Täyte
7dl kurpitsasosetta (n. 900g kurpitsaa)
3 kananmunaa
2dl sokeria
2tl kanelia
1tl inkivääriä
Suolaa
Aloita valmistamalla piirakan pohja ja kansi. Sekoita vehnäjauhot, sokeri ja suola kulhossa. Paloittele joukkoon margariini. Nypi tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon vesi. Sekoita taikinaksi ja nosta hetkeksi jääkaappiin jähmettymään. Voitele piirakkavuoka tai vuoraa se leivinpaperilla. Valmista sillä välin täyte sekoitamalla ainekset keskenään. Kauli puolet taikinasta jauhotetulla pöydällä hiukan piirakkavuoan pohjaa suuremmaksi levyksi. Nosta vuokaan ja tasoita reunat. Kaada päälle täyte. Kauli loppu taikina pyöreäksi levyksi leivinpaperin päällä. Nosta leiivnpaperin avulla levy piirakan päälle ja painele reunat kiinni. Pyyhkäise mahdolliset ylimääräiset jauhot pois ja voitele piirakka kananmunalla. Paista 200 asteessa n. 50 minuuttia. Suojaa tarvittaessa paiston loppuvaiheella leivinpaperilla, mikäli pinta uhkaa tummua liikaa.