KESÄKURPITSA-HALLOUMPIHVIT
Kesäkurpitsa-halloumpihvit on helppo arkinen kasvisruoka, joka maistuu koko perheelle. Kesäkurpitsa on ainakin meillä kasvis, jota itse hyödyntäisin mieluusti enemmänkin mutta joka maistuu perheen pienimmille etenkin sellaisenaan harmillisen huonosti. Nämä pihvit tekivät poikkeuksen sääntöön, ja tekivät kauppansa viimeistä murua myöden! Kaverikseen kesäkurpitsa-halloumpihvit saivat maukkaan piparjuuri-limekastikkeen, joka tuo annokseen raikkautta ja mukavaa pientä potkua. Kastikkeessa yhdistyvät piparjuuren terävä aromi, limen kirpeys ja kermaviilin pehmeys.
Lue myös: HALLOUM-TORTELLONIVUOKA
Kesäkurpitsa-halloumpihvit
n.600g kesäkurpitsaa
400g halloumia
3 kananmunaa
Ruohosipulia
Mustapippuria
(2rkl kaurahiutaleita)
Piparjuuri-limekastike
Pala piparjuurta
Puolikas lime
1prk kermaviiliä
Suolaa
Ruohosipulia
Raasta kesäkurpitsa. Mikäli kesäkurpista on kovin vetistä, kannattaa suurimmat nesteet puristella pois. Raasta halloumi. Sekoita pihvien ainekset keskenään. Mikäli taikina tuntuu kovin vetiseltä, voit lisätä joukkoon kaurahiutaleita. Paista ohukaispannulla öljyssä kauniin ruskeiksi pihveiksi. Valmista kastike. Kuori ja raasta pieni pala piparjuurta. Sekoita taikinan ainekset keskenään. Tarjoile valmiit kesäkurpitsa-halloumpihvit piparjuuri-limekastikkeen ja esimerkiksi lohkoperunoiden kanssa.