BANOFFEE-BRITAJÄÄTELÖKAKKU

Banoffee-britajäätelökakku
Banoffee-britajäätelökakku maistuu täydellisen kesäiseltä, etenkin kun päälle laittaa reilusti banaaniviipaleita sekä tuoreita mansikoita. Kinuski ja banaani sopivat täydellisesti yhteen, ja tuovat tähän kakkuun ihanaa makeaa twistiä. Tänä vuonna mieheni syntymäpäivän kunniaksi ajattelin leipoa hänelle britakakkua, sillä hän on kananmuna-allergiastaan huolimatta suuri marengin ystävä. Törmättyäni tähän ohjeeseen, päätin kuitenkin viedä homman niin sanotusti nextille levelille. Koska kuten jo sanotu; mieheni on suuri marengin ystävä, tein marenkia tuplamäärän alkuperäiseen ohjeeseen nähden, jotta sitä todellakin on reilusti.

Herkuttelimme tällä kakulla perjantai-iltana mieheni syntymäpäivien kunniaksi. Nostin lopun kakun takaisin pakastimeen, ja tarjosin sitä vieraille seuraavana päivänä lisäten päälle vielä ekstraksi reilusti banaanibiipaleita sekä tuoreita mansikoita, ja tuoreet mansikat todellakin kruunasivat kokonaisuuden! Niiden kanssa kakku muistutti ihanasti perinteistä britakakkua ollen kuitenkin juuri sopivasti överimpi versio. Aivan täydellistä! Eli jos sieltä löytyy britakakun tai banoffeen ystäviä, suosittelen kokeilemaan myös tätä ihanaa näiden kahden herkun yhdistelmää.

Lue myös: OREO BROWNIE – SUUSSA SULAVAA JA SUKLAISTA

Banoffee-britajäätelökakku

Kesäinen banoffee-britajäätelökakku

125g voita
1dl sokeria
2 keltuaista
1,5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1dl kevytmaitoa

Marenki
4 valkuaista
3dl sokeria
1,5tl vaniljasokeria

Täyte
3 banaania
2prk Valio kinuskikermaa

Valmista pohja vaahdottamalla huoneenlämpöinen voi sekä sokeri vaahdoksi. Lisää yksitellen joukkoon erotellut keltuaiset samalla hyvin vatkaten. Sekoita lopuksi joukkoon varovasti vuorotellen kuivat aineet sekä maito. Levitä taikina kahteen halkaisijaltaan 23cm irtopohjavuokaan ja esipaista pohjia 180 asteessa 10 minuuttia. Valmista sillä välin marenki.

Valmista marenki vatkaamalla valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää vähitellen sokeri. Pursota tai levitä marenki esipaistettujen pohjien päälle. Paista 180 asteessa 15 minuuttia, kunnes marenki on kauniin ruskea. Jäähdytä.

Valmista täyte. Soseuta banaanit ja vaahdota toinen kinuskikerma vaahdoksi. Sekoita banaanisose kinuskivaahtoon. Keitä toinen kinuskikerma kastikkeeksi. Jätä toinen pohjista vuokaan, ja levitä päälle kinuski-banaanivaahtoa sekä 1dl kinuskikastiketta. Nosta toinen pohjista päälle. Peitä kelmulla ja pakasta yön yli.

Nosta kakku huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen tarjoilua. Irrota kakku vuoasta ja nosta lautaselle. Koristele esimerkiksi banaaniviipaleilla, kinuskilla sekä tuoreilla mansikoilla.

 

 

Seuraa minua myös instagramissa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *