HELPPO PARSAPIIRAKKA
Helppo parsapiirakka hurmaa kevään kahvipöydässä. Meillä tätä piirakkaa tarjoiltiin ristiäisissä, ja se sai valtavan paljon kehuja. Enkä ihmettele lainkaan, parsapiirakka on täydellisen herkullista ja tämä piirakka valmistuu kaiken lisäksi helposti ja nopeasti.
Lue myös: FETA-PERSIMONPIIRAKKA & KURPITSAPIIRAKKA
Helppo parsapiirakka
1 iso lehtitaikinalevy
1 nippu parsaa (500g)
Pala purjoa
1prk creme fraichea (180g)
2 palaa fetaa (a 200g)
2 kananmunaa
Seesaminsiemeniä
Herneenversoja
Kauli lehtitaikinalevy uunipellin kokoiseksi. Leikkaa taikinapyörällä piirakan reunat, n. 2cm. Voitele reunat kananmunalla ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Poista parsoista puiseva kanta ja asettele parsat taikinan keskustan päälle vierekkäin. Leikkaa purjo renkaiksi ja ripottele parsojen päälle. Vatkaa feta moussemaiseksi tehosekoittimella. Lisää joukkoon kananmunat (voit käyttää yhden kokonaisen munan + voitelusta jääneen) sekä creme fraiche. Sekoita tasaiseksi ja lusikoi piirakan päälle. Paista uunissa 225 asteessa n. 25-30 minuuttia, kunnes piirakka on kypsä ja reunat kauniin ruskeat. Anna jäähtyä hetki ja viimeistele herneenversoilla.