SITRUUNARUUDUT
Sitruunaruudut on ihana kahvipöydän herkku. Helppo leivonnainen todella hurmaa raikkaalla maullaan ja vie kielen mennessään. Mokkapalojen tapaan valmistuva leivonnainen on ihanan raikas tarjottava vaikkapa kesän juhliin tai illanistujaisiin. Meidän lastenjuhlissa sitruunaruudut maistuivat mainiosti myös perheen pienimmille. Helppoja peltileivonnaisohjeita ei vain yksinkertaisesti voi olla liikaa! Perinteisten porkkanakakkujen ja mokkapalojen rinnalle nämä sitruunaruudut tuovat ihanaa raikkautta.
Lue myös: MARMOROIDUT KUNINGATAR-JUUSTOKAKKUPALAT & LEMON CURD
Sitruunaruudut
3 kananmunaa
2,75dl sokeria
5dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniliinisokeria
1,5dl maitoa
150g voita
0,5dl sitruunamehua
Sitruunan kuorta
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Vaahto on valmista, kun sen pintaan vatkaimella piirretty kuvio pysyy muutaman sekunnin ajan. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sulata voi ja lisää joukkoon maito, sitruunan mehu sekä raastettu sitruunan kuori. Lisää muna-sokerivaahtoon vuorotellen muutamassa osassa maitseosta sekä jauhoseosta siivilän läpi. Kääntele tasaiseksi. Kaada leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista 175 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes pohja on kypsä. Anna jäähtyä ennen kuorruttamista.
Kuorrute
200g vaniljakreemiä
300g tuorejuustoa
0,75dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
Valmista kuorrute. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon vaniljakreemi. Lisää joukkoon tomusokeri sekä sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi ja levitä pohjan päälle. Lisää päälle vielä raastettua sitruunankuorta tai nomparelleja.
Mitä on tuo vaniljakreemi, jota tehdään/lisätään täytteeseen?
Käytin Valion valmista vaniljakreemiä, onnistuu hyvin myös esimerkiksi vaniljakreemijauheesta joka sekoitetaan veteen tai maitoon.