KINUSKI-PIPARIJUUSTOKAKKU
Tänä vuonna meidän joulupöydän jälkiruokakattauksen kruunasi tämä ihana kinuski-piparijuustokakku, jonka pohjana toimi klassinen taatelikakku. Taatelikakku on ihanan kinuskinen ja klassinen joulun leivonnainen, jonka halusin itsekin osaksi meidän tämän vuoden jälkiruokaa. Yhdistettynä piparkakkujuustokakkuun ja kinuskikiilteeseen nämä maut luovat kombon, joka todellakin maistuu joululle ja sulaa suussa. Eli mikäli piparihammasta edelleen kolottaa tai joulupöydästä jäi piparkakkuja yli etkä tiedä mihin ne hyödyntäisit, kokeile tätä ihanaa kakkua. Tai nappaa resepti talteen jo ensi joulua varten.
Lue myös: LUUKKU 15 -JOULUINEN BRITAKAKKU
Kinuski-piparijuustokakku
Pohja
100g taateleita
0,75dl vettö
3rkl sokeria
0,5 kananmunaa
70g voita
1dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
0,5tl soodaa
Täyte
300g tuorejuustoa
2,5dl vispikermaa
1prk Arla piparkakkurahkaa
150g piparkakkuja
piparkakkumaustetta
4 liivatetta
Kinuskikiille
2dl vispikermaa
1,5dl fariinisokeria
2 liivatetta
Aloita valmistamalla pohja. Lohko taatelit kattilaan ja lisää joukkoon vesi ja sokeri. Keitä kunnes taatelit irtoavat toisistaan. Lohko joukkoon voi ja anna sulaa. Anna seoksen jäähtyä hiukan ja lisää joukkoon kananmuna. Kananmunan saat puolitettua rikkomalla ensin munan rakenteen ja sitten kaatamalla siitä noin puolet seoksen joukkoon. Lisää kuivat aineet ja kaada taikina irtopohjavuokaan. Paista 175 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä.
Valmista täyte. Laita liivatteet kylmään veteen. Vatkaa kerma ja lisää joukkoon tuorejuusto, rahka sekä murskatut piparkakut. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois. Kuumenna tilkka vettä ja sulata joukkoon liivatelehdet. Kaada liivate ohuena nauhana täytteen joukkoon ja kaada täyte pohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Valmista kiille. Kaada kattilaan kerma sekä fariinisokeri ja kuumenna seos kiehuvaksi sen enempää kuitenkaan keittelemättä. Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja lisää kiilteen joukkoon. Anna jäähtyä hetki ennen kuin kaadat kiilteen kakun päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa muutama tunti. Koristele esimerkiksi piparkakuilla.