VILLIYRTTIPIIRAKKA
Villiyrtit ovat olleet minulle kuluneena kesänä uusi aluevaltaus. Pääsääntöisesti olen hyödyntänyt tuttua ja turvallista nokkosta, joka usein muovautuu joko nokkoslettujen tai -keiton muotoon. Tällä kertaa halusin kuitenkin kokeilla jotakin uutta, ja päädyin leipomaan villiyrttipiirakkaa. Täytteeseen sopisi villiyrttien kaveriksi mainiosti jokin ihana juusto, kuten vaikkapa feta tai valkohomejuusto tuomaan ihanaa makua. Tällä kertaa tosin villiyrtit saivat loistaa parrasvaloissa.
Lue myös: FETA-PERSIMONPIIRAKKA & KOLMEN SIPULIN SIPULIPIIRAKKA
Villiyrttipiirakka
150g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
2 tl soodaa
1dl vettä
1prk kermaviiliä
1 iso sipuli
6dl villiyrttejä ryöpättynä (esimerkiksi nokkosia & horsmaa)
25g voita
1prk creme fraiche
1/2prk ruokakermaa
2 kananmunaa
Suolaa
Pippuria
Persiljaa
+ juustoraastetta
Kuumenna uuni 200 asteeseen. Sekoita pehmeän margariinin joukkoon vehnäjauhot, suola sekä sooda. Nypi tasaiseksi massaksi. Lisää joukkoon vesi sekä kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Painele uunipellin pohjalle. Kuori ja kuutioi sipuli. Kuullota voissa pannulla. Lisää joukkoon pienemmäksi hienonnetut, ryöpätyt villiyrtit ja kuullota vielä hetki. Levitä seos pohjan päälle. Sekoita kulhossa keskenään creme fraiche, ruokakerma, kananmuna sekä mausteet. Kaada piirakan päälle. Paista 200 asteessa n. 35 minuuttia. Paiston loppuvaiheella ripottele pinnalle juustoraastetta.