KESÄINEN MANSIKKA-RAPARPERIBRITA
Britakakku kuuluu ehdottomasti kesään. Se on täydellinen yhdistelmä kakkupohjaa ja ihanan rapeaa ja makeaa marenkia. Kesäisen britakakun kruunaa tietenkin tuoreet mansikat. Tällä kertaa mansikat saivat kaverikseen myös ihanan karamellin makeaa raparperia. Tähän kakkuun sopisi myös täydellisesti ihanat marinoidut raparperit!
Lue myös: MARINOIDUT RAPARPERIT & RAPARPERI-BRITAJUUSTOKAKKU
Mansikka-raparperibrita
Pohja
140g voita
1,25dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
4 keltuaista
2,5dl jauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1,25dl maitoa
Marenki
4 valkuaista
1,5dl sokeria
1tl vaniljasokeria
Täyte
500g Raparperia
100g fariinisokeria
Tilkka vettä
2dl kuohukermaa
0,5dl sokeria
2tl vaniliinisokeria
250g maitorahkaa
Sitruunamehua
Tuoreita mansikoita
Aloita valmistamalla pohja. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vuoraa kolme 20cm irtopohjavuoan pohjaa leivinpaperilla. Voit valmistaa pohjat myös pellillä, joko neliskulmaisena tai pyöreänä. Neliskulmaisen pohjan voit paiston jälkeen leikata kolmeen saman kokoiseen osaan. Pyöreät pohjat saat piirtämällä leivinpaperilla kakkuvuokaa hyödyntäen kolme samankokoista ympyrää. Näin paistetut pohjat eivät välttämättä kohoa yhtä siististi, mutta ovat täysin käyttökelpoisia. Vatkaa keskenään huoneenlämpöinen voi sekä sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Lisää keltuaiset seokseen yksitellen välissä hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää jauhot ja maito taikinaan varovasti käännellen. Levitä uunivuokiin.
Valmista seuraavaksi marenki. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeria vähitellen koko ajan hyvin vatkaten. Vatkaa kunnes vaahto on paksua ja kiiltävää. Nostele kakkupohjien päälle. Paista 175 asteessa n. 30 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
Valmista täyte. Kuori ja paloittele raparperit. Kuumenna paistinpannu ja lisää pannulle raparperit, fariinisokeri sekä tilkka vettä. Hauduta kypsäksi. Vatkaa kerma. Lisää joukkoon sokeri, vaniliinisokeri, rahka sekä sitruunamehu. Sekoita tasaiseksi. Aloita kakun täyttäminen asettamalla yksi pohjista tarjoilulautaselle. Lisää päälle puolet rahkatäytteestä sekä raparpereista. Lisää tuoreita mansikoita. Nosta päälle seuraava pohja, jonka päälle tulee loput täytteistä. Nosta viimeinen pohja päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja kukilla.