SITRUUNAJUUSTOKAKKU MARENGILLA

Sitruunajuustokakku marengilla
Kuten aiemmassa postauksessa kerroinkin, vietän tänään syntymäpäiviäni. Ja sehän on mitä mainioin syy leipoa! Tällä kertaa teki mieli leipoa jotakin ihanan raikasta, ja lopputuloksena syntyi ihanan raikas sitruunajuustokakku jonka kruunaa itse tehty lemon curd sekä ihana sveitsiläinen marenki.

Lue myös: PUNAHERUKKA-VALKOSUKLAAJUUSTOKAKKU

Sitruunajuustokakku marengilla
Sitruunajuustokakku marengilla

Sitruunajuustokakku marengilla

Pohja
150g kaurakeksejä
50g voita

Täyte
2dl kuohukermaa
1prk (200g) maustettua rahkaa sitruuna
300g tuorejuustoa
1rkl sokeria
2rkl sitruunamehua
4 liivatelehteä

Kakun päälle
Lemon curdia n.1,5dl

Sveitsiläinen marenki
3 valkuaista
1,75dl sokeria

Sitruunajuustokakku marengilla 
Valmistus
Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita keksimurska sekä voi keskenään ja taputtele vuoan pohjalle. Aloita täytteen valmistaminen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon sokeri sekä sitruunarahka. Notkista tuorejuusto ja lisää seokseen varovasti käännellen. Kuumenna sitruunamehu. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja liota kuumaan sitruunamehuun. Lisää seos ohuena nauhana täyteen sekaan ja kääntele tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa yön yli.

Valmista sveitsiläinen marenki. Erottele kananmunista keltuainen ja valkuainen. Laita valkuaiset teräskulhoon. Kuumenna kattilassa vettä, ja nosta valkuaiskulho kattilan päälle. Kulhon pohja ei saa osua kattilan pohjaan! Vatkaa valkuaisia voimakkaasti ja lisää joukkoon sokeri vähitellen. Kuumenna, kunnes valkuaismassa on n. 60 asteista tai kunnes sokeri on liuennut kokonaan joukkoon. Nosta marenkikulho pois vesihauteesta ja jatka vatkaamista, kunnes marenki on hiukan jäähtynyt. Irrota irtopohjavuoan reuna, ja nosta kakku tarjoiluastialle. Levitä hyytyneen kakun päälle lemon curd ja lusikoi tai pursota marenki päälle. Tee marenkiin huippuja, jotta saat kakkuun näyttävyyttä. Viimeistele kaasutoholla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *