LEMPEÄN TULINEN SAVULOHI-KATKARAPUPASTA
Olen ehkä maailman suurin kalan, äyriäisten sekä ihanien pastojen ystävä. Joten voi olla sanomattakin selvää, että kun nämä ainesosat yhdistetään, on lopputulos mielestäni suorastaan taivaallinen. Tämä savulohi-katkarapupasta sisältää kaikkia suosikkiainesosiani, ja on kaikessa yksinkertaisuudessaan todella maukasta. Tuore chili tuo pastaan ihanaa potkua, mutta saa sopivasti tasapainotusta pastan kermaisesta kastikkeesta. Nam! Lisää kylkeen vielä esimerkiksi kuullottettuja herkkusieniä sekä ihanan rapeaa, tuoretta pataleipää niin täydellinen kombo on valmis.
Lue myös: TAIVAALLISEN HYVÄ BATAATTISOSEKEITTO
Lempeän tulinen savulohi-katkarapupasta
400g lohta
100g katkarapuja
150g pastaa
1 punasipuli
1/2 tuore chili
1/2 sitruuna
150g kirsikkatomaatteja
2 palaa pakastepinaattia
1 avokado
2dl ruokakermaa
Ruohosipulia
Suolaa
Kuori ja puolita punasipuli ja leikkaa renkaiksi. Hienonna chili ja ruohosipuli. Kuutioi avokado ja puolita kirsikkatomaatit. Kuullota chili ja punasipuli pienessä tilkassa öljyä. Lisää joukkoon pinaatti sekä kirsikkatomaatit. Sekoittele hetki. Keitä pasta kattilassa suolalla maustetussa vedessä, älä kuitenkaan kypsäksi asti. Voit jättää pastan myös astetta raaemmaksi kuin al dente, eli pastassa saa olla tässä vaiheessa vielä todella reilusti purutuntumaa. Lisää pannulle chilin, punasipulin, tomaattien sekä pinaatin joukkoon ruokakerma sekä ruohosipuli. Purista joukkoon sitruunan mehu. Kaada pasta kastikkeeseen, ja lisää joukkoon n. 1,5dl pastan keitinvettä. Anna pastan hautua rauhassa lähes kypsäksi. Lisää lopuksi joukkoon avokado, savulohi sekä katkaravut. Katkaravut on tärkeää lisätä joukkoon vasta kypsennyksen loppuvaiheessa, jotta ne eivät sitkisty. Mausta suolalla. Lisää annoksen päälle halutessasi parmesania ja rucolaa.